Rețeta simitului turcesc
Cui nu i-a rămas gândul la covrigul turcesc crocant înecat efectiv de susan? Dar cine l-a reprodus acasă, departe de țara lui de origine? Prietena noastră Sasha a încercat rețeta și ne-a împărtășit-o cu drag și nouă! Nu ne rămânem decât să dăm drumul la cuptoare și să urmăm pașii indicați de ea.
Rețeta pentru Simit ~ Cel mai cunoscut covrig din Turcia
Ingredientele pentru aluat:
-500 gr. faină
-300 ml. apă caldă
-1 pachet de drojdie uscată
-1 linguriță de zahăr
Ingrediente pentru decor
-500 gr. susan
-150 ml. melasă de struguri sau PEKMEZ pe care o găsiți în magazinele turcești
-100 ml. apă
-1 lingură de făină
Modul de preparare:
Într-o cană punem apa caldă și pachetul de drojdie, amestecăm și lăsăm deoparte. Într-un bol punem făina cu un praf de sare, facem un cuib în mijloc unde punem zahărul și maiaua. Frământam până când aluatul are consistența unui aluat moale care nu se lipește. Dăm la crescut pentruo oră.
Într-un alt vas adăugăm melasa, făina și apa și le amestecăm bine. După ce aluatul a crescut, îl împărțim în 8 parti egale.
Le dăm formă de bastoane lungi, le unim și le împletim, ținând fiecare capăt cu mâinile și întinzându-le ușor pe masa de lucru. Unim ambele capete și apăsăm cu podul palmei ca să nu se desprindă la coacere.
Apoi fiecare covrig format se dă prin melasă, apoi prin susan. Se dă la cuptorul preîncălzit pentru 10-15 minute la 200 grade.
Poftă bună!”
Și acum, că știm rețeta, poate te întrebi de unde vine cuvântul „simigerie” din limba română?
Scrie-ne într-un comentariu dacă ai încercat să reproduci această rețetă delicioasă.