Ceva special,  Recomandari si sfaturi pentru tine,  Şi pornim la drum! - Impresii de calatorie

Vibratii. Senzatii. Culori. Turcia.

Pentru că zilele friguroase sunt din ce în ce mai dese, iar lumina soarelui ne încălzește sufletele din ce în ce mai puțin din cauză că iarna se pregătește să-și intre în drepturi, astăzi… colindăm! Și nu, nu e vorba de cântecele din preajma Crăciunului… Colindăm într-o țară nu foarte îndepărtată, într-o țară cu oameni prietenoși și deschiși, într-o țară despre care vorbim zilnic în comunitatea noastră! Nu e greu să ghicești, astăzi colindăm virtual… Turcia. Am selectat cele mai frumoase videoclipuri în care ea, Turcia, are rolul principal! Și cât de bine joacă de fiecare dată! Fără cusur, ca un actor care interpretează magistral fiecare secundă a scenelor în care apare.

Sfat! Ai răbdare până ajungi în fața unui calculator și urmărește filmulețele pe ecran mare și cu căștile în urechi. Această experiență merită orice așteptare. Vizionarea pe un telefon mobil le știrbește mult din farmec.

Filmulețele se încarcă destul de greu, trebuie să te avertizăm! Iarăși este nevoie de răbdare. Ele sunt acolo, însă par că doresc să se lase așteptate, așa cum face mireasa înainte de măritiș! Așa că numără încet până la 10 și îți promitem că atunci când ai terminat, filmulețe vor fi încărcate și pregătite să fie deschise!

The Beauty of Turkey + Turkish Music

Cascade, lacuri, munți maiestuoși și filmări ireale ale unor locuri desprinse din cărțile cu cele mai frumoase basme. Cele mai multe dintre secvențele prezentate cu atâta talent sunt surprinse în regiunile Turciei de la Marea Neagră, cunoscute pentru peisajele pline de vredeață, pentru platourile – yayla – cu priveliști mirifice! O zonă mai puțin turistică, regiunea Mării Negre este foarte pitorească, iar cei care își doresc să descopere frumusețile ascunse ale Turciei trebuie să se îndrepte, cu siguranță, către această zonă! Erzincan, Rize, Bolu, Sakarya, Sinop sunt doar câteva exemple.

Turkish Fantasia

O poveste spusă cu talent. Secvențe surprinzătoare și bine gândite. Viața așa cum este ea, cu bune, cu rele, cu lacrimi sau cu zâmbete, acest filmuleț este unul dintre preferatele noastre! Brandon Li, un fost producător MTV, este cunoscut și apreciat printre călătorii de meserie pentru cadrele fantastice pe care reușește să le filmeze.

Muzică relaxantă turcească cu panorama Istanbulului noaptea

Bijuterii în noaptea istanbuleză par toate luminițele care dau orașului o aură aparte noaptea! Istanbulul este, fără doar și poate, unul dintre orașele cu cea mai frumoasă panoramă pe timp de noapte, rămâi mut de uimire când realizezi cât de mare este acest oraș! Podurile de peste Bosfor încântă obiectivul aparatului de fotografiat prin arhitectura și instalațiile lor de lumini.

Ben Geldim Gidiyorum – Eu am venit și plec

Povestea unei meserii pe cale de dispariție chiar și în Turcia: cea a vânzătorilor ambulanți. În Turcia, însă, te mai poți bucura de această priveliște. Cea mai practică şi rapidă metodă de a face cumpărături în cartierele liniştite ale Istanbulului? Pui bănuţii în coş, îl cobori apoi pe fereastră, aştepţi ca vânzătorul ambulant să-ţi pună pâinea, plăcinta sau covrigul în el şi apoi … hooooooop îl ridici şi ajunge la tine în casă!

Imagini și sunete care te transpun chiar acolo, în inima orașului. Cine-i curios să se-aventureze pe străzile din Istanbul ar face bine să ia o pauză și să se lase purtat departe de chemările vânzătorilor ambulanți. Deconectarea e garantată.

Yedigöller – Cele şapte lacuri

Toamna devine peste noapte cel mai iscusit pictor închipuit vreodată atunci când cuprinde în acuarelă pădurea aurie şi frunzele de foc, luciul apei şi pământul umed… Parcurile Naţionale Yedigöller, Abant şi Gölcük, din provincia Bolu, sunt cele mai vizitate în lunile de toamnă, atunci când peisajul se transformă într-unul de poveste.

Binecuvântata Turcie

Aniversarea de un an de la căsătorie a unui cuplu a prilejuit o incursiune prin cele mai frumoase locuri ale Turciei: Istanbul, Ankara, Cappadocia, Efes, Pamukkale, Ayvalık şi Troia, toate te cheamă să le vizitezi iar și iar…

Istanbul

Multe nu sunt de scris. Ascultă cu sufletul și privește cu inima. Toate îți vorbesc doar ție: locurile, sunetele, culorile sunt doar ale tale… Imaginile sunt filmate de Vasilis Ntousas, iar coloana sonoră este piesa  „And just like that” de Abel Korzeniowski.

Fethiye – Raiul pe pământ

Regiunea Fethiye din Provincia Muğla se mândrește cu cele mai frumoase golfuri și insulițe din Marea Egee!

Evadare

Faptul că te regăsești în personajul acestui filmuleț este un semn că trebuie neapărat să îi calci pe urme personajului din acest videoclip!

Antalya – în trei ipostaze

Un proiect cu totul deosebit îi aparține lui Cengiz Bodur, cel care a surprins mândra Antalie în momentul cel mai liniștit al zilei, dimineața, iarna (în filmulețul următor) și o vară turcuoaz (ultimul). Toate trei – adevărate minuni!

Anton și Elena – Nuntă în Dalaman

Cadrul natural al Turciei este ideal pentru orice eveniment major din viața noastră, așa cum putem observa din filmulețul celor doi tineri!

 

***

În 2017, în fiecare joi la ora 19:00, pe turcalaunceai.ro, ai parte de un articol-eveniment legat de Turcia sau de limba turcă. Proiectul acesta special, început chiar în prima zi de joi din 2017, include jurnale de călătorie ale membrilor Comunității de pe Facebook, sfaturi și recomandări din partea Echipei Turca La Un Ceai, lecții de gramatică și vocabular, toate scrise cu multă dăruire, atenție și implicare! Le găsești în meniul din partea superioară a site-ului, împărțite pe categorii!

Poți fi și tu unul din personajele principale ale unuia dintre articolele noastre! Scrie-ne povestea ta pe suntemaici@turcalaunceai.ro, iar noi vom face ca povestea ta să prindă viață!

Dorești să faci cunoscut un produs sau un serviciu care are legătură cu Turcia? Ia legătura cu noi prin formularul de contact! S-ar putea să punem la cale o colaborare frumoasă!

Turca La Un Ceai – Locul în care nu ești un număr, ci un Suflet, o Poveste… 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!