Ceva special,  Recomandari si sfaturi pentru tine

Calatorie spirituală în Turcia

Șanlıurfa. Göbekli Tepe. Karahan Tepe. Oraşul antic Harran. Muntele Nemrut. Oraşul scufundat Halfeti. Mardin.

Sunt destinațiile unei călătorii spirituale pe care Loredana, psihoterapeut integrativ, o organizează anul acesta: Călătoria către Esență. Ne-au atras atenția mai întâi destinațiile și practicile sprituale pe care Loredana le-a gândit în aceste locuri încărcate de istorie și spiritualitate. O combinație de care noi nu am mai auzit. Un retreat de spiritualitate în cele mai speciale locuri ale Turciei!

Nu aveam cum să trecem cu vederea, așa că am rugat-o pe Loredana să ne povestească mai multe. Am intrat în poveste și am rămas acolo, cu gândul, cu dorința. Loredana este o persoană caldă și plină de empatie, care a gândit până în cele mai mici detalii această „călătorie”. Noi suntem fascinați. Și de aici a pornit ideea acestui articol.

Povestea Loredanei. Și a călătoriei.

Călătoria este Esență” este un proiect ce s-a însămânțat în 2019, cu intenția de lansare 2020, dar pandemia l-a pus la dospit și astfel a ieșit la lumină în 2021. Eu sunt psihoterapeut integrativ, iar partenerul meu de viață este turc născut în Urfa, dar trăind în România din 90, iar noi suntem împreună din 96. Partea cu spiritualitatea a venit în etape, dar cred că e ceva altfel ce am simțit din copilărie. Dar cel mai impactant a fost un eveniment experimentat la vârsta de 23 de ani când am avut o  experiență în apropierea morții, cu tunel și Lumină, iar el, Halil, m-a adus înapoi. Și atunci m-am îndreptat mult către biserică, nu se știa de altfel de spiritualitate în aceea vreme. Însă am descoperit și puterea cristalelor și m-am reconectat cu puterea plantelor (copilărind la țară, era ceva normal).

Încet încet mi-am îndreptat căutările și către psihologie, dorind să aflu cât mai multe răspunsuri, am ajuns să studiez și apoi să practic. Apoi mi-am pierdut tatăl în 2013 și iar au fost niște lucruri mai paranormale care m-au determinat să adâncesc mai mult căutările spirituale, am citit tot ce se putea citi despre viața dintre vieți și reîncarnare, pentru că am conștientizat că în sinea mea am crezut mereu astfel, dar nu am avut curaj să dezvălui. Și am început să merg la ateliere cu Constelații, să fac regresii, ajungând la un atelier cu respiratie holotropica am experimentat o stare transpersonală.

Și tot așa s-a conturat partea spirituală. Între timp, viața ne-a oferit o altă lecție, în 2017 Halil a fost diagnosticat cu cancer pulmonar cu metastază la creier și a urmat o perioadă grea, cu operații și recuperări, deși prognosticul medicilor a fost de 6 luni maxim. Însă el a mers mai departe și imediat după operație a cumpărat acest restaurant turcesc din București, dedicându-se total. Și, ca să revin la Göblekitepe și Urfa, după a doua operație care a fost făcută în Ankara, fix de ziua mea, el a vrut să meargă să își vadă familia. Și asa am făcut, am mers la Urfa.

Astfel că eu am ajuns să iau contact cu Göbeklitepe când încă nu era deschis publicului. Și am simțit Vibrația și măreția locului încă din prima secundă. Dar, pentru că noi eram în faza în care eram, ne-a luat ceva vreme să ne realiniem, iar ideea să organizez aceste retreat-uri spirituale a venit în anul 2019, când, oarecum, reintrasem în normal. Cam așa e povestea în linii mari.”
O prezentare mai amănunțită a Loredanei poți găsi aici.

Despre Călătoria către Esență

Pe noi ne-a cucerit. Am avut o discuție detaliată și personală cu Loredana înainte de publicarea articolului. Ne-a convins de cât suflet pune în acest retreat. Iată cum apare descrierea călătoriei pe pagina evenimentului:

„Cu entuziasm și emoție vă invit într-o aventură a explorării de Sine și întoarcere la Esență, o călătorie spirituală de reconectare, vindecare și dezvoltare personală împreună cu alte suflete luminoase, deschise, curioase ce își unesc intenția alături de mine în a explora, onora, (re)descoperi, (co)crea noi dimensiuni ale vieții în energia unor tărâmuri încărcate de spiritualitate și sacralitate, locuri unice în lume ce impactează profund sufletul, conștiința și vibrația. Este o călătorie a celor ce aleg să celebreze

Viața și să își reamintească Adevărul despre ceea ce suntem, un periplu inițiatic menit să ne conducă dincolo de ceea ce am crezut că suntem.

Vom merge pe cărările istoriei, coborând simultan în propria inimă pentru a ne deschide și a recepta ceea ce locurile și clipa au să ne ofere.
Vom experimenta 8 zile în unele din locurile cele mai misterioase, spirituale și energetice, pline de magie, încărcate de istorie și înțelepciune sacră din S-E Turciei. Mergem în aceea zonă a Anatoliei pentru a încorpora Rădăcinile Umanității cu Înțelepciunea Sacră și Esența Inimii.

– Ne vom caza în Șanlı Urfa (Urfa cel Stimat) – orașul fascinant plin de istorie și patrimoniu cultural dovedit ca fiind orașul biblic Ur – locul de naștere al lui Avraam (conform vechiului testament) „părintele” celor 3 religii monoteiste. Denumit și orașul Profeților, un loc de pelerinaj atât pentru evrei, creștini și musulmani, cândva Edessa, Urfa cum i se spune mai pe scurt acum, este una din cea mai veche aşezare din Mesopotania, ba chiar considerat unul din cele mai vechi orașe ale lumii, ce pare a fi un muzeu în aer liber, cu ale sale străzi, case, târguri, fântâni, moschei, castele și hanuri ce par să reînvie poveștile din 1001 de nopți sau Răpirea din Serai. Urfa reprezintă moștenirea tuturor civilizațiilor care au prosperat în regiune (elenă, arabă, armeană, bizantină, otomană).Urfa este experiența ancestrală a stră-stră-stră-străbunilor noștri. Aici vom vizita Muzeul de Arheologie, ce trece în revistă o mare parte din istoria omenirii, vom descoperi de unde venim și ce făceau înaintașii noștri și vom admira cea mai veche statuie din lume „Omul din Urfa”, Muzeul Mozaicurilor cu ale sale mozaice romane, Kizilkoyun Necropolis – una din cele mai importante ruine grecești și romane ale orașului cu ale sale morminte săpate in piatră, cetatea Urfa ce simbolizează catapulta regelui Nimrod, Balıklıgöl – lacul cu pești- locul sacru din centrul orașului din parcul Gölbaşı, tot complexul Dergah unde se află frumoasa moschee Halil UI Rahman ce adăpostește peștera în care s-a nascut profetul Avraam. Și, ca să intrăm total în atmosfera orientală, vom străbate Bazarul local și vom mânca la Seray-urile specifice zonei.

– Vom „experimenta” Göbekli Tepe – cel mai vechi templu din lume, primul loc de cult al omenirii, Colina cu burtă, în traducere, dar eu i-aș spune „buricul Pământului”, în momentul acesta fiind considerat punctul zero al umanității. Întorcandu-mă în punctul zero al pământului, mă întorc in punctul zero al ființei mele, acolo unde se află harul meu și înțelepciunea mea sacră. Dacă vom avea posibilitatea vom face o scurtă meditație de conectare și împamântare la Copacul vieții.

– Apoi vom vizita și Karahan Tepe, situat la 35 de km, „Sister site” cum i se mai spune, fiind considerat cea mai veche așezare descoperită până în prezent (11400 ani).

– O altă destinație va fi orașul antic Harran, cu ale lui case în formă de stup. Un centru cultural important, cu o istorie milenară: cea mai veche universitate din lume, prima moschee din Anatolia, cetatea Harran.

– Într-una din zile, vom admira apusul soarelui la peste 2150 de metri altitudine, pe unul din cele mai înalte vârfuri ale Mesopotaniei, pe Muntele Nemrut sau Muntele Zeilor cum este cunoscut în lumea întreagă, unde vom fi întâmpinați de statuile maiestoase sculptate în piatră ce reprezinta zeii antichitatii. Aceste statui de peste 8-9 metri înăltime oferă locului o măreție și un mister aparte, dar ce trebuie să mai ştiţi, este faptul că pe vârful Muntelui Nemrut vântul adie permanent şi este foarte rece, chiar şi vara, fapt pentru care vă recomand să vă puneţi în bagaj, un pulovăr și o eșarfă.

– Vom vizita orasul scufundat și renumit pentru trandafirii săi negri, Halfeti. Ne vom bucura, de asemenea, de vederi unice plimbându-ne cu barca în Lacul Barajului Halfeti, vom traversa la picior podul suspendat lung de 135 de metri. Vom savura un ceai turcesc sau o cafea în grădinile de ceai din jurul satului sau la conacul Kanneci, vechi de 200 de ani.
– Un alt oraș antic remarcabil cu care ne vom conecta este „orașul muzeu-Mardin”. Cu o istorie lungă care a găzduit diferite civilizații și diferite religii, Mardin, situat pe ruta comercială Drumul Mătăsii, a fost una dintre cele mai vechi așezări din Mesopotamia Superioară. Primul aspect al orașului care atrage atenția sunt casele din calcar galben. Soarele Mesopotamiei reflectat în calcarul galben decorează tot orașul în această culoare caldă și oferă o priveliște fantastică. Acesta este motivul pentru care orașul se numește ”orașul Soarelui”.
Renumit și pentru bijuteriile sale făcute de mână, cu cristale semiprețioase, ne va delecta cu vitrinele magazinelor ce se găsesc la tot pasul.

V-am descris cât m-am priceput mai bine, câteva din destinațiile acestui retreat. Dar scopul este Călătoria în sine… a fi împreună, în vreme ce suntem cu noi înșine și a trăi revelația, călătorind dincolo de timp în spiritul locurilor.

Vom parcurge aceste trasee inițiatice, sacre, ce cuprind accesarea energiilor din zone megalitice si linii temporale, dar vom avea si instrumente ce ne vor însoți în călătorie : tehnici din psihoterapia Integrativă, respirație conștientă, embodiment, meditații, ThetaHealing, Light Language, numerologie. Tot ceea ce am adunat eu în tolba sufletului meu.

Pentru cine simte chemarea ecoului vechii civilizații ce vibrează în ființa noastră și dorește mai multe info, înscriere și/sau rezervarea locului, puteți să trimiteți un mesaj până cel târziu la data de 30 martie 2022 pe:
• Email: bica.mariana.loredana@gmail.com
• Telefon/whatsapp 0760308844
8 zile de transformare interioară, Cerc restrâns de Călători. Fii unul din ei!
Călătoria către Esență înseamnă o călătorie spirituală de reconectare, vindecare și dezvoltare personală și îți dăruiește:
– redescoperirea Sinele autentic;
– o profundă conexiune cu Sinele tău;
– energia unor tărâmuri încărcate de sacralitate cum sunt meleagurile mistice din S-E Turciei;
– reconectare cu Natura și cu Mama Pământ;
– instrumente specifice explorării de Sine – tehnici din Psihoterapia Integrativă, respirație conștientă, embodiment, meditații, exerciții de grup, vindecarea rănilor ancestrale, călătorii în vieți anterioare, ThetaHealing, Light Language, numerologie;
– explorarea unor locuri unice în lume ce impactează profund sufletul, conștiința și vibrația;
– purificare și detoxifiere energetică și mentală;

– compania altor suflete luminoase, deschise, curioase ce își unesc intenția în a explora noi dimensiuni ale vieții.

Cred cu tărie în puterea Iubirii.

Cred în puterea Inimilor noastre.

Cred în puterea Intenției și mai ales în capacitatea noastră de Transformare. Iar această Călătorie pe care eu am parcurs-o în ultimii 11 ani pe puțin, a dus la acest proiect născut din suflet transformat. Călătoria Către Esență este o călătorie ce nu are doar un scop turistic către locuri necunoscute, ci un spațiu creat pentru Călătoria în interiorul nostru, pentru introspecție, pentru expansiune, creștere, iubire și transformare.

Iată deci Călătoria Către Esență, ediția a doua vine către voi. Dacă simți chemarea, dacă simți că te atrage invitația este deschisă: hai să ne conectăm cu Vibrația locurilor dar în același timp să ne întoarcem către noi cu deschidere și curiozitate pentru a cunoaște Adevărul Esențial! Dacă simți că e pentru tine, ia legătura cu mine. Dacă crezi că cineva din viața ta are nevoie de o astfel de Călătorie, dă-i de veste.”

Ediții ale călătoriei vor fi în mai anul acesta, dar și în septembrie, când vremea în acea zonă a Turciei te îmbie cu temperaturi prietenoase. Loredana s-a gândit la tot, astfel încât particianții să aibă o experiență specială. Iată, mai jos, câteva imagini de la ediția din 2021.

O experiență fascinantă: apusul pe Muntele Nemrut...
O experiență fascinantă: apusul pe Muntele Nemrut…
Participantele la ediția de anul trecut în vizită la Harran.
La Göbekli Tepe, lângă „Copacul vieții”.
Incursiune pe apă, la Helfeti, orașul scufundat.
Excursie de descoperire în Mardin.
Fascinantul Mardin… un oraș-bijuterie.
Mic-dejun la Elçi Konağı Boutik Hotel. https://www.elcikonagi.com/ Are şi acesta, la rândul său, un decor de film.
Din nou pe Muntele Nemrut. O călătorie de circa trei ore cu microbuzul închiriat, însă cât de mult a meritat!
Harran, trăgând cu ochiul la un alt loc impresionant.
Lângă Harran, la Bazda Mağaraları.
În Călătorie, ai parte de o întâlnire inedită cu giganticele statui misterioase de pe Muntele Nemrut.
Statuile de pe Muntele Nemrut, din altă perspectivă.
Copacul vieții de la Göbekli Tepe.
Descoperind la pas cele mai impresionante locuri din Urfa.
La conacul unde Loredana va rezerva cazarea și în 2022.

Mai multe despre călătoria spirituală, prin cuvintele Loredanei

Te invit într-o Călătorie, poate una dintre cele mai importante Călătorii din viața ta. O Călătorie plină de magie, trezire, conștientizare și spiritualitate. Călătoria către Esență. Călătorie ce are ca scop reconectarea cu Sinele autentic, vindecarea și dezvoltarea personală. Am gândit și inițiat acest retreat într-o zonă îndepartată din Turcia,o zonă plină de sacralitate și istorie, cu o vibrație înaltă ce v-a susține această Călătorie spre Sine, pe parcursul căreia îți vei acorda timp, timp pentru tine, timp de calitate petrecut în locuri mistice, pline de încărcătură spirituală, ca să te redescoperi și ca să te reîncarci cu energie pozitivă.

Sufletul știe că, atunci când ieșim din minte și ajungem în Sinele nostru cel mai înalt, acolo găsim răspunsurile la cele mai arzătoare întrebări din noi, pace interioară și împlinire. Pe parcursul Călătoriei, aprofundăm tocmai această conexiune cu cel mai înalt nivel al Sinelui, pentru a accesa această îndrumare cu încredere, arătându-te în puterea ta autentică, astfel încât să te poți alinia cu viața pe care ți-o dorești. Voi fi deopotrivă ghid si călător alături de tine în această Călătorie către Esență.

Poate că vă întrebați de ce am ales aceste locuri? De ce să mergem tocmai până în S-E Anatoliei, poarta de acces a Mesopotamiei, în Șanlıurfa? Este considerat leagănul celei mai vechi civilizații din lume; locurile alese au o amprentă vibrațională aparte, și mergând atât de departe – ne distanțăm de tot ce este în viața noastră curentă pentru a ne conecta profund cu rădăcinile noastre și cu propria esență. Urfa este pentru mine Acasă.

Este locul în care omul care îmi este partener de viață s-a născut, dar mai ales este locul care mă cheamă dincolo de acest fapt, dincolo de timpuri și de vieți. Este locul care îmi încarcă sufletul cu energie pozitivă. Este locul care îmi aliniază vibrațiile inimii cu pacea minții și cu nevoile corpului – într-o armonie deplină.

O altă formă de practică spirituală, Călătoria este legată intrinsec de ideea de întoarcere către sine și de o conexiune mai profundă cu Pământul, cu Universul, cu alți oameni și cu Sine. Unele destinații spirituale au fost construite pe baza unor sisteme de credințe specifice, iar altele sunt cunoscute ca atare pe baza energiei și vibrațiilor pe care le inspiră.

În timp ce vizitarea unor locuri mistice cu peisaje sublime și cunoașterea istoriei unor temple antice reprezintă doar câteva avantaje ale acestui retreatö adevărata esență va fi reconectarea la Sine și experimentarea unei vindecări și transformări profunde. Călătoria către Esență este o Călătorie spirituală înapoi în sufletul tău. În această Călătorie vei învăța să îți redirecționezi gândurile și emoțiile către acțiuni care îți susțin obiectivele în accesarea potențialului unic al vieții tale.

În centrul practicii mele se află dedicarea și procesul continuu de a mă conecta cu Adevăratul Sine. Sunt des întrebată: „Cum găsesc acea conexiune?” „Cum va arăta acest proces pentru mine?”. Ascultarea inimii și a trupurilor noastre face parte din calea spre găsirea acestei conexiuni și stabilirea acelei relații cu Sinele nostru spiritual. Eu numesc asta o cale pentru că lucrul la aceasta ne va duce într-o Călătorie!

Este o conexiune la care trebuie să lucrăm cu toții în felul nostru și să continuăm să lucrăm în timp. Adesea, corpurile noastre sunt reduse la numere – dimensiunea pe care o purtăm, numărul kilogramelor, vârsta noastră și multe altele. Când ne concentrăm doar pe valori cantitative, ne deconectăm de fericirea și atmosfera de a fi în corpurile noastre. Trebuie să știm că valoarea noastră se extinde cu mult dincolo de aceste numere – că valoarea noastră nu echivalează niciodată cu numerele pe care le vedem!

Aici trebuie să schimbăm cadrul în care ni s-a spus să credem. Corpurile noastre sunt sacre, sunt templele noastre! Este atât de important să ne schimbăm atenția de la ceea ce alții ne spun să credem și să ne îndreptăm către o relație pozitivă cu noi înșine. Crezând cu adevărat că trupurile noastre sunt templele noastre, putem canaliza acea energie către Sinele nostru spiritual. Acest lucru începe prin a ne onora corpurile ca pe niște temple – metoda pe care o avem pentru a găsi adevărul prin practici energetice.

DECONECTEAZĂ-TE pentru a te RECONECTA.

Este destul de amuzant când te gândești la asta, pare chiar un paradox: pentru a ne reconecta, trebuie să ne deconectăm. Dar are sens, nu? Trăim într-o lume a conexiunii constante, așa că abia atunci când ne luăm un moment pentru a ne deconecta de tot din afară, suntem capabili să respirăm cu adevărat. Natura este locul în care eu îmi găsesc din nou respirația. În natură mă simt conectată cu adevărat cu mine însămi, cu Universul, cu ceilalți. Mi se pare că cele mai magice momente se întâmplă atunci când sunt în locuri mistice, care inspiră Viață pură, fără agitație, fără grijile cotidiene, fără internet, fără grabă.

Exemplu de practică pentru membrii comunității Turca La Un Ceai, una dintre cele pe care Loredana o efectuează și în Călătoria către Esență

„Pentru pasionații de călătorii în locurile istorice, sacre și cu încărcătură energetică, iar Turcia, slavă Domnului, abundă de astfel de locații, recomand o tehnică de conectare, de împământare. Este o tehnică întâlnită în culturi, tradiții și practici spirituale numeroase și ajută să te centrezi și să îți stabilizezi energia în coerență cu energiile locurilor în care te afli. De fapt, împamântarea susține corpul să funcționeze armonios, prin accesul la energia electromagnetică a Pământului. Pentru aceasta există mai multe tehnici, unele le folosesc și eu în Călătoria către Esență, dar acum am să expun una foarte ușoară.

Nu e nevoie să meditați dacă nu sunteți familiarizați cu acest lucru, sau timpul nu vă permite, ci doar să stati câteva minute într-un loc mai liniștit. Să vă centrați atenția pe respirație și să închideți ochii, sau ii puteți lăsa deschiși, cum vă simțiți mai bine, pentru a simți și a vizualiza procesul de împământare. Dacă nu puteți să vizualizați doar afirmați. După câteva respirații profunde și lente vizualizați, simțiți, afirmați că o rază strălucitoare de Lumină coboară de deasupra capului.

Pătrunde în întreg corpul, curățând în coborârea ei tot ce nu este benefic în corpul tău, coboară apoi prin coccisul tău (dacă stai așezat), sau prin tălpile tale (dacă ești în picioare), sub formă de fire luminoase ca ale unei rădăcini ce pătrunde în toate straturile Pământului. Iar acesta alchimizează și purifică tot ce a coborât din corpul tău și apoi te încarcă tot prin aceste fire de rădăcini cu energie Luminoasă, cu apă și nutrienți ce îți vor susține corpul în Călătoria în care te afli. Iar apoi Lumina se înalță de unde a venit.

În plan energetic, împamântarea reprezintă conexiunea corp-minte-spirit, iar această practică conectează energia locurilor în care ne aflăm cu propria înțelepciune spirituală. Suntem spirite coborâte în corpurile noastre și ancorate de Pământ. Însă stilul de viață din prezent nu mai menține conexiunea. Dar atunci când ne luăm timp să practicăm orice formă de împamântare în locurile pe care le vizităm, ne putem conecta mai ușor la înțelepciunea noastră ancestrală, simțind siguranță, centrare, claritate. Să rămânem mereu împamântati iar intuiția să ne ghideze cu ușurință și grație către locuri benefice nouă! „

În final, de ce recomandăm Călătoria Loredanei?

Pentru că Loredana este o ființă luminoasă, cu intenții bune, atentă la tot ce planifică: de la hotelul – conac, care a ținut morțiș să fie o locație autentică, la toate micile gesturi pe care le pregătește participanților, la itinerariul de vis, plin de încărcătură energetică, la microbuzul pe care îl închiriază și care ajută atât de mult la deplasările între locații, la locurile în care sunt gândite prânzurile și cinele, la fel de speciale. Multe informații culturale și istorice însoțesc practicile spirituale, căci Loredana va fi și ghid în adevăratul sens al cuvântului, prezentând în amănunt minunățiile programate în retreat.

Locurile în care Loredana ajunge cu participanții la retreat sunt speciale, practicile pe care ea le propune sunt speciale, iar pentru că toate se întâmplă în Turcia, țara căreia i-am dedicat sute și mii de rânduri din 2013 încoace, pentru noi acest lucru adaugă valoare și unicitate. Să te descoperi pe tine însuți în Turcia, să descoperi Turcia prin practici spirituale prin care ajungi la esența ta, nouă ni se pare o combinație tare reușită.

Un alt lucru care ne-a făcut să recomandăm Călătoria Loredanei sunt membrii familiei partenerului ei, familie destul de numeroasă. Toți au domiciluiul în Urfa, astfel încât Loredana ne-a asigurat că, în cazul în care se ivesc situații speciale cu participanții la retreat. Ei vor fi întotdeauna pe mâini bune, căci familia partenerului ei, fiind la ea acasă, va ști cum să rezolve orice situație neprevăzută. Și mai e ceva. E calmul cu care toată această călătorie este înconjurat.

Nu e o călătorie pe fugă, în care tot ce urmărești este să bifezi obiective și să le postezi pe Instagram. E o călătorie interioară într-un cadru special, o călătorie în care ești îndemnat să te descoperi, să te cunoști, să te vindeci, să evoluezi spiritual. Iar faptul că este chiar în Turcia face să pară că în sfârșit planetele se aliniază perfect pentru tine. Testimonialele pe care primii participanți le-au lăsat, sunt la rândul lor, foarte pozitive.

Dacă te înscrii în Călătorie și mergi cu Loredana în toate aceste locuri spectaculoase, dă-ne de știre, și, cine știe, poate că ne vei întâlni și pe noi într-una dintre ediții!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!