Şi pornim la drum! - Impresii de calatorie,  Tu esti TurcaLaUnCeai

Daniela: Aici mi-am găsit pacea interioară

Locuri în care simţi că te regăseşti şi care-ţi rămân în suflet. Le-ai luat la pas în altă viaţă sau îţi sunt destinate pentru viitor, nu-i foarte clar, însă simţi că acolo există ceva care te atrage ca un magnet, care te prinde fără milă într-o mreajă năucitoare ce-ţi înhaţă toate gândurile şi planurile. Aşa i s-a întâmplat şi Danielei, prietena paginii TurcaLaUnCeai, a cărei poveste începe chiar acum!  Îţi dorim să ai parte de o visare plăcută şi neapărat să apeşi şi pe fiecare imagine în parte, acestea te vor teleporta cu siguranţă în… paradisul pe pământ!

„Povestea ar fi cam aşa… În februarie anul acesta căutam destinaţie de vacanţă împreună cu fiica mea. Trebuia ” musai” să fie în Turcia. După trei veri petrecute în Marmaris am zis că e timpul să schimbăm destinaţia. Si tot căutând pe internet, am gasit Fethiye. Am căutat la agenţie şi ei ne-au îndrumat către Olüdeniz-Fethiye. Primul drum a fost în intervalul 19-25 iulie. Iniţial nu ne-a plăcut. Resortul era altceva decât hotelul din Marmaris în care am stat 3 ani la rând. Dar am hotărât să nu ne stricăm vacanţa şi să încercăm să găsim frumosul de acolo. După prima zi în care trezitul de dimineaţă, zborul cu escală, aşteptatul prin aeroportul din Istanbul şi toată tevatura cu cazarea, ne-am propus să ieşim din zona resortului şi să vedem marea. Nu pot exprima în cuvinte frumuseţea momentului. Bătrâna Mediterană era de un turcoaz fără cusur, cu valuri mici şi foarte caldă. Pe cer deja se vedeau primele parapante care coborau lin pe curenţii de aer cald. A fost minunat momentul. După două zile de admirat şi de analizat zborul cu parapanta, am hotărât să mergem să plătim şi noi pentru o asemenea „nebunie”.

10571993_1458573321060896_7775134060792373336_o

daniela 8

daniela 2

daniela 1

Apoi ne-am dorit să mergem în Canionul Saklıkent. Am căutat şi am plătit pentru o excursie în zona canionului. Noi am ales să mergem cu un minibus cu aer condiţionat fiind foarte cald afară. Spre canion se mai poate merge şi în varianta Jeep-Safari. Excursia la canion a costat 45 lire (transport+masa de prânz). Intrarea în canion o plateşti individual la faţa locului + închirierea unor „ciubote” de cauciuc fără de care nu poţi să te deplasezi în canion. În zona canionului pentru amatorii de senzaţii tari se poate face şi rafting. Pentru că timpul de şedere în zonă e limitat, noi am ales plimbatul prin canion. Raftingul rămâne pentru anul viitor!

daniela 9

daniela 12

daniela 13

De ce am revenit în acelaşi an la Fethiye? Pentru că nu îmi încărcasem suficient bateriile! În fiecare seară la hotel echipa de enterteiment ne-a oferit programe deosebite. Nici o seară nu a semanat cu alta. Şi tot în fiecare seară ne duceau în club, în Hisarönü. Şi pentru că fiica mea are 21 ani şi eu sunt o mama… bună am fost cu ea şi la final de prim sejur am fost…demolată! Aşa că mi-am propus să ne întoarcem la odihnă…

Ne-am întors la final de septembrie… şi am găsit aceeaşi mare caldă dar de data asta am găsit şi un soare blând… Al doilea sejur a fost exclusiv pentru odihnă, plimbare lejeră prin împrejurimi… huzur total!

daniela 6

Fethiye pentru mine este mai deosebit faţă de celelalte locuri ale Turciei pentru că aici mi-am găsit pacea interioară după o perioadă agitată şi cu mari schimbări în viaţa mea. Are o linişte aparte. Este un loc cu multă energie pozitivă… un loc unde marea este foarte aproape de munte. Dimineaţa te poţi lăsa mângâiat de apa mării, iar după-amiaza poţi porni agale pe cărare de munte la umbra pinilor… Cred că fiecare loc din Turcia pe care l-am vizitat este deosebit. Fiecare loc mi-a oferit multe amintiri frumoase… Pentru mine Turcia este frumoasă pur şi simplu! Şi încă nu am văzut tot! Sper ca în primavara următoare să ajung să bat la picior Istanbulul!”

Dragă Daniela, îţi mulţumim pentru aceste file de jurnal atât de speciale, le aşteptăm cu mare interes şi pe cele din Istanbul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!