Ceva special,  Tu esti TurcaLaUnCeai

Concurs Aniversar Turca La Un Ceai – De Patru Ani Impreuna

Dragi prieteni,

Foarte curând se va încheia un alt an în care am fost împreună, aici, în Comunitatea Turca La Un Ceai! Ca în fiecare an, și în 2017 ne aniversăm cum se cuvine, organizând un concurs cu premii pe care le-am selectat cu mare drag!

Mai mult decât premiile în sine și concursul, mai importantă este legătura fascinantă pe care am reușit să o stabilim între noi, membrii comunității. Un exemplu în acest sens este că doi dintre sponsorii acestui concurs sunt chiar doi prieteni vechi ai comunității care s-au oferit să ni se alăture cu premii cu această ocazie specială. Ce gest deosebit! Este vorba despre Cosmin din Galați, unul dintre cei mai tineri prieteni Turca La Un Ceai și Liviu din Slobozia, cel care a și câștigat unul dintre premiile concursului de anul trecut!

Așa cum se întâmplă cu fiecare recomandare de-a noastră în parte sau cu fiecare premiu oferit, și de această dată am insistat să testăm personal, de mai multe ori, fiecare loc sau persoană recomandată. Mărturisim că au fost mai multe opțiuni de sponsorizare, însă după o evaluare atentă la fața locului, ne-am decis doar la cele prezente în acest articol.

Nu trebuie însă să uităm că cel mai frumos cadou este însăși comunitatea noastră, locul acesta deosebit. Amintește-ți mereu că aici vei găsi întotdeauna  un sfat avizat, un prieten de încredere, o recomandare făcută în cunoștință de cauză, intenții bune și întotdeauna sincere. Fii convins că ai primit deja cel mai valoros premiu dacă ne-ai descoperit! Accesul în mod gratuit la atâta informație de bună calitate este, vorba unei celebre reclame, de neprețuit!

Iar acum avem onoarea să vă prezentăm premiile concursului din acest an! Și, ca o surpriză în plus, îți spunem că zilele viitoare lista de premii se va lărgi, pentru că există alte solicitări de acordare de premii! Yu-hu!

1.Două vouchere cu câte două meniuri turcești oferite de La Ömer 

Despre Ömer, simpaticul proprietar al localului ce îi poartă numele, sunt multe de spus. El este ca o carte fascinantă pe care o citești, o citești și cu fiecare pagină parcursă, ți se pare din ce în ce mai interesantă. La Ömer mergi în primul rând pentru atmosferă, pentru oameni. Ömer ne-a povestit cât se poate de deschis că el nu face afaceri, nu ține localul deschis pentru profit, ci pentru a crea o comunitate a iubitorilor de frumos, de cultură, în localul său organizându-se frecvent reprezentații de tango, concerte, recitaluri și tot felul de evenimente culturale. Ömer te întâmpină la orice oră cu zâmbetul pe buze, cu o glumă care reușește să-ți alunge până și cele mai negre gânduri, cu povești despre cafeaua turcească numai de el știute… Vei reveni cu drag aici pentru că nu te simți un client, ci unul de-al casei, și asta încă din primele minute! Aici își dau întâlnire oameni de cultură, compozitori, artiști, oameni de scenă, aici ai parte de muzică bună, boemă, o atmosferă super-relaxată care te îmbie să savurezi cu ochii închiși fiecare sorbitură de ceai turcesc! Da, Ömer are şi ceai turcesc! Mergi la Ömer să experimentezi toate aceste lucruri, lasă-l să te cucerească prin omenia și sinceritatea lui.

2. Pachet cu produse turceşti oferite de Efendi Market

Efendi Market -Romania este un alt sponsor drag al concursului nostru! Magazinul de pe Șos. Pantelimon, nr. 89 din București are tot ce vrei și ce nu vrei în materie de alimente turcești: carne și brânzeturi, miere, dulciuri, biscuiți, linte, bulgur, mirodenii felurile și câte și mai câte, dar și obiecte ornamentale turcești, ceainice și seturi frumoase de cafea, nargilele, produse cosmetice din Turcia, ce mai, aici ne-am simțit pentru o clipă în Turcia. Magazinul este foarte bine aprovizionat și am remarcat obiecte și produse pe care nu le-am văzut în alte magazine cu acest specific (cercei cu ochiul lui Allah, niște obiecte ornamentale deosebite cu armurile unor ieniceri, seturi pentru servirea cafelei turcești, ca să amintim doar câteva). Le mulțumim mult celor de la Efendi Market pentru premiile pe care le-au oferit cu ocazia tombolei noastre aniversare!

3. Set de șapte romane scrise de autori turci sau care au legătură cu Turcia. Premiul este oferit de prietenul nostru Cosmin din Galați. 

Cosmin ne-a scris: ”Cărți și Turcia. Două cuvinte care îmi fac inima să vibreze, pulsul să-mi accelereze. Două pasiuni pe care le-am descoperit cu câțiva ani în urmă, cam în aceeași perioadă, dar de care nu mă mai pot lipsi. Îmi place să mă pierd în lumea ficțiunii, să visez la Turcia, să urmăresc seriale turcești, să ascult muzică și să studiez limba turcă, una extrem de fermecătoare. Îmi oferă energie, încredere în forțele proprii, dar și convingerea că pot depăși orice bariere. În viitor mă imaginez ca student în Turcia, locuind în metropola de pe două continente. Citind, scriind, profitând de fiecare clipă petrecută în compania a ceea ce iubesc. Sunt profund recunoscător comunității Turca la un ceai pentru dragostea pentru Turcia pe care mi-a sădit-o în suflet. Fără Turca la un ceai poate că nu aș fi descoperit ce înseamnă Turcia cu adevărat, iar viața mea ar fi fost altfel acum. Nici nu-mi vine să cred că au trecut patru ani. Patru ani în care am luat parte la viața acestei comunități, fiind mai mult sau mai puțin activ. Cert că acest tărâm virtual a reprezentat de multe ori un loc în care am putut evada pentru a-mi regăsi liniștea interioară și pe mine însumi. Mi-am dorit să contribui cu ceva la concursul aniversar de anul acesta și am decis să ofer niște cărți în ton cu tematica sărbătorii noastre. Oricine ar fi cel care va intra în posesia lor, sper că va avea șansa să se bucure de ele și să să fie purtat cu gândul la Turcia, această țară pe care o purtăm cu toții în suflet. Mult succes! Doğum günün kutlu olsun, TLUC!

4. Super-album de prezentare al Turciei cu 207 de pagini lucioase pline de fotografii fantastice și cană cu steagul Turciei. Acest premiu este oferit de echipa Turca La Un Ceai. 

5. O ședință online (de 90 de minute) de învățare sau de perfecționare a limbii turce susținută de profesorul nostru colaborator de limba turcă. Acest premiu este oferit de Turca La Un Ceai. 

6. 100 de prăjituri turcești oferite de Asmin Star, importatorul în România al produselor Elvan, cu ajutorul prietenului nostru, Liviu Petric! El ne-a spus că Elvan este lider la exporturi în Turcia cu un miliard de dolari în lume. Vom avea patru premii a 25 de prajituri! Trebuie să recunoaștem că sunt cele mai simpatice prăjituri pe care le-am văzut până acum, au un ambalaj deosebit de delicios! Ce poznaș ne zâmbesc! Sigur sunt și extrem de bune, lucru garantat și de prietenul nostru! Sunt trei variante: cu crema de miere, cacao și lapte!

7. Două picturi Ebru în original oferite de prietena noastră, Rodica!

Prietenii noștri frumoși și deosebiți continuă să se implice în proiectul nostru! Rodica, artistă Ebru și prietena comunității noastre, oferă cu mare drag două superbe picturi înrămate Ebru, realizate chiar de ea. Picturile sunt decupate dintr-o lucrare mai mare și înrămate elegant de prietena noastră! Îți mulțumim pentru acest gest minunat!

8. Două vouchere cu câte un meniu la alegere oferite de Dristor Doner Tineretului, un loc care ne place foarte mult pentru că aici putem găsi tot felul de mâncăruri cu specific turcesc: Osmanlı Şerbet – ‘un suc 100% natural, realizat din 12 ingrediente orientale’, așa cum am citit pe pagina lor de Facebook, hamsii proaspete aduse din Turcia, ciorbă de linte, Iskender Kebab, baclavale și înghețată, mic-dejun turces și… desigur, un număr impresionant de kebab-uri. De câte ori le trecem pragul prietenilor de la Dristor Doner Tineretului, rămânem uimiți la cât de bine seamănă localul cu unul din Turcia: curățenie ireproșabilă, organizare ca la carte a staff-ului (foarte amabil și săritor), terasă și o sală de mese recent renovate și foarte prietenoase pentru familii, programul non-stop și câte și mai câte!

Cum participi?

 • Trimiți până pe 24.05.2016, ora 24:00, un mesaj pe adresa noastră de contact: launpahardeceaiturcesc@yahoo.com cu numele tău complet, precum și orașul din care participi, căci la extragerea câștigătorilor voucherelor vor participa doar prietenii din București.
 • Premiile vor fi expediate doar în România, aşa că poţi participa chiar dacă locuieşti în altă ţară, însă vom avea nevoie de o adresă din România pe care să putem expedia premiul.
 • Pentru a alege câştigătorii vom folosi site-ul random.org. Cei care îşi vor vedea numele pe lista câştigătorilor publicată pe data de 25 mai 2017 (chiar de ziua noastră!), la ora 19,  vor fi rugaţi să ne trimită datele lor de contact pe adresa: launpahardeceaiturcesc@yahoo.com (adresă de livrare a premiilor și un număr de telefon de contact). Dacă nu primim mailul cu detaliile în decurs de trei zile, va trebui să alegem alţi câştigători.

Mult succes tuturor!

4 comentarii

 • Hasan Elena Daniela

  O noapte senină, plină de pace,
  iubire și grație divină!

  „Dacă vrei să cunoşti ce este un trandafir, nu e suficient doar să-l priveşti şi să-l miroşi, trebuie să-l şi atingi. Aşa vei înţelege că în orice frumos, există şi spini, sub diferite forme (pământesc vorbind)”…

 • Conolenco Iolanda Delia

  Bine v-am găsit! Nu m-am înscris pentru concurs. Sunt începătoare absolută și îmi doresc să învăț limba turcă. Sunt din Iași, dar prin această zonă nu se fac cursuri și nici nu există un Centru cultural turc. Pe net nu am găsit materiale, doar cu mici excepții. Am găsit acest site și m-aș bucura dacă aș învăța. Vă mulțumesc că m-ați acceptat!

 • STANCIU MIHAELA RAMONA

  Linistea divina si frumusetea absoluta sunt acolo unde , valurile marii scalda doua continente , iar soarele rasare si apune pentru toti la fel !!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!