Baclava turceasca
Ceva special,  Tu esti TurcaLaUnCeai

Cum am aflat ce înseamnă o comunitate și de ce nu ne place să organizăm concursuri

Dragi prieteni, în această postare ne-am decis să împărtășim cu voi impresiile și experiențele de care am avut parte în urma organizării concursului nostru aniversar TurcaLaUnCeai – Trei ani.

Un titlu lung. E, cu siguranță, cel mai lung titlu pe care l-am ales pentru vreun articol postat pe Blogul TurcaLaUnCeai. Și asta pentru că n-am putut să renunțăm la niciuna dintre cele două idei, am ținut mult să le-avem pe amândouă acolo sus, la înălțimea titlului, vizibile pentru toată lumea.

Ne amintim cu mare drag de aniversarea noastră de anul acesta, de pe 25 mai, de entuziasmul cu care am lansat concursul cu premii, de feed-back-ul bogat pe care l-am primit în urma lui. Ne-am hotărât să povestim despre impresiile câștigătorilor de la frumosul nostru moment aniversar și să împărtășim cu voi sentimentele cu acea ocazie.

În primul rând, am rămas muți de uimire când am descoperit ce oameni minunați fac parte din comunitatea TurcaLaUnCeai și cât de atașați sunt de acest proiect! Știam că sunt persoane deosebite, dar nu ne-am așteptat nicio secundă la o asemenea reacție pozitivă, frumoasă și încurajatoare! Am înțeles abia după a treia aniversare ce înseamnă să pui bazele unei comunități, bazele unui loc virtual în care oamenii se reîntorc cu drag, zi de zi, pentru a urmări postările publicate, pentru a se informa și socializa într-un mediu plăcut, relaxat și foarte prietenos! Oameni pe care nu-i cunoaștem, dar de care ne simțim atât de legați sufletește, și-au răpit din timpul lor pentru a ne lăsa un mesaj de felicitare, un ”Mulțumesc” și un gând bun! Iar dacă citești acum aceste rânduri, înseamnă că și tu te numeri printre ei! Atunci am înțeles de fapt cât de multe am realizat în acești trei ani! Vă știm pe mulți dintre voi, vă cunoaștem poveștile și pasiunile, bucuriile și tristețile, cu o parte dintre voi am avut ocazia să ne cunoaștem în carne și oase, (cu restul – o vom face fără îndoială în curând!), cu toți suntem legați de frumoasele principii pe care le-am amintit de atâta ori în comunitatea noastră: prietenia și toleranța, dragostea pentru frumos și cunoaștere, bunul simț, optimismul, omenia și sinceritatea.

Mulțumim, frumoasă Comunitate TurcaLaUnCeai! Vibrăm zilnic alături de tine, creștem, cunoaștem și repornim în fiecare dimineață pe un drum lung dar frumos, mereu alături de oameni deosebiți, de suflete-prietene.

Notăm mai jos reacțiile frumoase primite din partea câștigătorilor concursului nostru aniversar.

Diana, norocoasa care s-a bucurat să folosească un voucher pentru două persoane la Restaurantul Dristor Kebab Colentina, ne-a spus de cum ne-am întâlnit (o parte dintre câștigătorii noștri au primit personal premiile câștigate): ”Vă mulțumesc în primul rând pentru că faceți parte din existența mea. Da, e adevărat. Zi de zi, oaza mea de liniște sunteți voi și postările de pe TurcaLaUnCeai. În lumea de azi, plină de oameni răi, voi reprezentați locul în care mă relaxez și mă încarc cu optimism.” Am rămas fără cuvinte. Ne-am bucurat enorm câteva zile mai târziu când prietena noastră ne-a scris că a avut parte de o primire călduroasă și de bucate gustoase în localul pentru care a câștigat premiul. ”Mulțumesc din suflet, a fost perfect – oamenii de la Dristor Kebab Colentina sunt prietenoși, iar mâncarea – delicioasă! 100% recomand acest local! Cu un plus și pentru varietatea preparatelor! A fost grozav! Mulțumesc mult-mult! Pe curând, cu drag, Diana.”

Elena și Raluca au câștigat fiecare câte o cină pentru două persoane la restaurantul cu specific turcesc Edessa din București!

Ne-am bucurat tare mult când cele două prietene din comunitatea noastră ne-au povestit cum a fost experiența lor! Elena ne-a scris: ”Çok teşekkür ederim pentru premiu! Am fost aseară la restaurantul Edessa! 🙂 Am postat și pe Facebook un mesaj de mulțumire amândurora! Cei de acolo au fost foarte drăguți, deși erau super-aglomerați, căci am ajuns pe la ora 21:00 și veniseră clienții foarte foarte înfometați. *Elena a folosit voucherul câștigat la concursul nostru chiar în perioada postului de Ramazan, la ora la care turcii întrerup postul și mănâncă prima masă a zilei, de aici aglomerația. Am sunat înainte și am rezervat masa, m-au întrebat dacă am voucher și… atât! Foarte bună mâncarea și mai ales desertul! Am să recomand la rândul meu restaurantul!” Raluca, cealaltă câștigătoare, a făcut un gest minunat: i-a oferit în dar voucherul tatălui său care se sărbătorea chiar în acea zi. Părinții Ralucăi au avut astfel parte de o cină romantică perfectă cu ocazia acestei frumoase aniversări: ”Bună! Ai mei au fost aseară la Edessa, au zis că mâncarea este foarte bună și că nu a fost nicio problemă cu voucherul, ba, din contră, ospătarul s-a dus să vorbească cu directorul și acesta i-a zis că este în regulă, să comande absolut tot ce doresc. Mulțumim frumos de așa cadou! Felicitări pentru creativitate! Keep up the good work! 😗

Prietenul nostru Mircea din Constanța a câștigat un set pentru servirea cafelei turcești oferit de prietenii noștri de la Pelit Kebab din Târgu Mureș! A revenit cu o imagine surprinsă după primirea premiului și cu următorul mesaj haios: ”Am primit premiul. Vă mulțumesc pentru organizare și pentru efortul depus. Acum… serviciu turcesc de cafea am… cafea am… narghilea am… cadâne găsesc… turban îmi mai trebuie!”

Premiu concurs Turcalaunceai
Premiul câștigat de Mircea

Adriana s-a ales cu unul dintre premiile oferite de Editura Next, unul dintre sponsorii concursului de pe 25 mai! Ne-am bucurat să aflăm că au fost serioși și că s-au ținut de cuvânt, expediind rapid și în foarte bune condiții premiile oferite, dovadă fiind și feedback-ul Adrianei: ”Bună ziua! Am primit ieri după-amiază premiul, pentru care vă mulțumesc încă o dată din suflet. Mi-ați făcut o mare bucurie! Totul a fost perfect. Acum nu mai rămane decât să mă apuc cu elan de studiat. Vă doresc o zi frumoasă! 🙂 ”

Iulia a fost norocoasa care s-a răsfățat cu baclavale turcești pentru că ea a câștigat un kilogram de baclavale proaspete de la prietenii noștri de la Levent Baklava. Iată ce ne-a transmis prietena noastră: ”Bună ziua, felicitări pentru concursul organizat! Am primit premiul dulce și mi-am început săptămâna cu zâmbetul pe buze! Mulțumesc! Teșekkür ederim! Am câștigat un kilogram întreg de baclavale!  🙂 Experiența a fost minunată. Am ajuns la magazinul Levent Baclava unde m-am întâlnit cu domnul Mehmet Erhan, cel care m-a primit cu zâmbetul pe buze și care m-a răsfățat cu mai multe modele de baclavale cu nucă, premiul câștigat. Acum, știu unde să merg când mi se face dor de baclava!  🙂 Mulțumesc încă o dată.”

Tot o câștigătoare care s-a delectat cu siropul dulce al baclavalelor turcești a fost și Raluca Alexandra! Și ea a rămas, la rândul său, impresionată de cadoul câștigat! Merhaba! Deși în două săptămâni am zbor către Istanbul, se pare că Turcia a venit la București. Vă invit la un desert turcesc! O zi frumoasă!”

Baclava turceasca
Baclava turceasca

Alexandra Mihaela a câștigat cu ocazia concursului nostru tricouri frumoase cu inscripția ”Istanbul”: ”Bună! Premiul a ajuns și la mine, ambele mărimi mi se potrivesc. Vă mulțumesc și eu!”
Imaginea primită de la ea:

Tricouri Istanbul
Tricouri Istanbul

Bianca a câștigat un ghid practic pentru învățarea limbii turce. Am adăugat premiului ei o surpriză frumoasă: o brățară cu mărgica anti-deochi ”nazar boncuğu”, o atenție neașteptată care se pare că a fost pe placul ei! Bună! Așa cum am promis, trimit niște poze din Istanbul! Port zilnic brățara de la voi și fix aici nu puteam să nu o iau cu mine la plimbare!”

Bratara Istanbul
Brățara-cadou călătorește cu Bianca la Istanbul

Acestea sunt câteva dintre impresiile câștigătorilor noștri! O poveste aparte a avut-o un set pentru servirea cafelei turcești, alături de ibricul și de cafeaua turcească, premiul care se ”încăpățâna” să nu își găsească stăpânul. Inițial, el fusese câștigat de prietena noastră Dorina din Deva, însă din păcate, ea nu a reușit să ne contacteze la timp pentru a-l revendica. capture-20160804-184428

După încă o extragere lipsită de șansă, premiul a ajuns, se pare, acolo unde trebuia: Mihaela din Roman, cea care ne ajutase cu extragerea celui de-al doilea câștigător, a primit premiul! Ne-am bucurat tare mult când  prietena noastră ne-a scris: Îl primesc cu mare plăcere, sâmbătă este ziua mea! 😃 Serios, pe 11 iunie e ziua mea! Mulțumesc frumos! Chiar l-am apreciat de când l-am văzut ca fiind cel mai frumos premiu! Mulțumesc din inimă. Coincidențele fac premiul cu atât mai plăcut! Ziua voastră, ziua mea și… cafea! Vă mulțumsc foarte frumos! Nu speram să fie al meu acest premiu de nota 100! Vă îmbrățișez!” La interval de două zile, după recepționarea premiului, prietena noastră revenea cu impresii… la cald! Totul este perfect! Iar cafeaua – delicioasă! M-a surprins și pentru că face mult mai multă spumă decât cea pe care o foloseam eu. Mulțumesc încă o dată!”

Și acum… suntem datori cu explicația celei de-a doua jumătăți a titlului… Cum adică „de ce nu ne place să organizăm concursuri”? Nu vorbim aici despre efortul depus în organizarea concursului, este o muncă obositoare, dar tare dulce și cu mari satisfacții. E vorba de tristețea care ne cuprinde atunci când realizăm că premiile nu vor ajunge pentru toți participanții. Concursul nostru nu a fost un concurs clasic, ci mai mult o tombolă pe care am organizat-o drept mulțumire pentru susținearea voastră, a celor care ne urmăriți zi de zi. Ne-a părut tare bine că anul acesta am reușit să mărim numărul premiilor și, implicit, să-i bucurăm pe mai mulți dintre voi. Ne-a părut rău însă că au fost mulți prieteni care au rămas fără premii. Ne-au impresionat foarte mult prietenii care s-au înscris la concurs din sate îndepărate ale României și ne-am întristat că nu am reușit să le facem o bucurie acolo unde, probabil, este mai greu să achiziționezi obiecte asemănătoare celor pe care noi le-am oferit drept premiu, în primul rând datorită distanței față de orașele mai mari din țara noastră. Ei sunt: Oana Elena din Comuna Romanesti, sat Romanesti, Jud Botosani, Mădălina Cristina din sat Vasile Alecsandri, Comuna Braniștea, Județul Galați, Elena din Arbore, Județul Suceava, Gabriel din Furculești, Județul Teleorman, Elena Amalia din sat Negoesti, Județul Călărași, Cristian din Localitatea Beclean, Județul Bistrița-Năsăud, Anca-Marcela din Localitatea Brezoaele, Județul Dâmbovița, Narcisa Elena din Fălticeni, Județul Suceava, Larisa din Doljești, Județul Neamț, Ovidia – Valea Seaca, Județul Iași.

Dragi prieteni, vă promitem că dacă vom avea ocazia, dacă, printr-o minune, vom dispune la un moment dat de niște premii sau recompense, voi veți fi primii la care ne vom gândi! Vă mulțumim că sunteți alături de noi, că ați dorit să câștigați unul dintre premiile alese pentru concursul aniversar! Aceasta era ideea din titlu: concursurile ne dau ocazia să ne bucurăm alături de câștigători dar și să ne  întristăm alături de cei care nu au câștigat niciun premiu, deși sperau mult să o facă. Pentru cei din urmă ne dorim să ne reîntoarcem anul viitor cu un concurs și mai bogat decât a fost anul acesta. Ne vom întrece pe noi în a găsi sponsori și modalități de a-i răsplăti pe toți. Sună imposibil, așa-i, dar cei care ne cunosc, știu că am atins deja imposibilul de multe ori!

Până la următorul nostru articol, rămâneți în compania postărilor deja publicate pe noul nostru blog, blog de care suntem extrem, extrem de mândri! Lansăm totodată invitația de a lăsa în rubrica de comentarii de mai jos răspunsul la întrebarea: ”Ce înseamnă TurcaLaUnCeai pentru tine?”

Pe curând!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!