Uncategorized

Propriul Miracol

Pentru că mâine împlinim 5 ani de activitate, iar astăzi este joi, ziua în care de la începutul lui 2017 scriem săptămână de săptămână câte un articol-eveniment pe turcalaunceai.ro, ne-am decis ca articolul aniversar de anul acesta să-l publicăm cu o zi în avans.

Prima postare și totodată prima copertă postată vreodată în Comunitatea Turca La Un Ceai: cea mai apetisantă vitrină din Istanbul, plină de baclavale și felurite dulciuri turcești! (25 mai 2013)

Iar ideea pe care dorim să o transmitem prin intermediul acestui articol este:

Dacă vrei să ai în viața ta miracole, creează-ți propriul miracol! E cel mai simplu! Lasă miracolele să înceapă cu tine! Este ceea ce am decis să facem noi, pe 25 mai, fix acum 5 ani! Ne-am dorit o platformă cu adevărat valoroasă, cu sute și mii de informații de calitate, la care să ai acces absolut gratuit! Sau altfel spus, un miracol! Exista așa ceva până la Turca La Un Ceai? Suntem ferm convinși că nu.

De ce este Turca La Un Ceai un miracol? Pentru că am oferit întotdeauna ceea ce ne-ar fi plăcut nouă să găsim pe un blog adevărat dedicat Turciei și limbii turce și încă mai mult de atât. Acest proiect este totodată un protest împotriva gradului scăzut de calitate și de sinceritate din media de astăzi, un protest împotriva lumii și muncii superficiale în care trăim. O lume în care oamenii sunt adesea doar un număr într-o statistică. Sloganul nostru a fost întotdeauna: Turca La Un Ceai, locul în care nu ești un număr, ci un suflet, o poveste. Un protest împotriva titlurilor amăgitoare care abundă pe internet, dar care nu ascund decât articole pline de apă de ploaie. Un protest împotriva inculturii și a promovării unor valori care nu sunt demne de nimeni. Schimbarea începe întotdeauna cu noi. Dünyada görmek istediğin farkı sen yarat.Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. 

Am dorit să creăm articole și postări în urma cărora să exclami: „Nu poate fi adevărat!” Știi că s-a întâmplat să primim chiar acest comentariu? Dana ne-a scris pe turcalaunceai.ro la finalul unui artifol dedicat verbelor ”A fi” și ”A avea”: „Teșekkürler! Extraordinar, este pentru prima dată când găsesc un răspuns pe măsură așteptărilor, nu-mi vine sa cred că e adevărat! Deși trebuia să îmi fi dat seama, limba turcă se învață „la un ceai”, nu căutând cu disperare în dicționare! Încă o dată mulțumesc!”

Un vis devenit realitate!

Am dorit să primești mai mult decât te așteptai vreodată. Am dorit să te consideri extrem de norocos că ne-ai descoperit și că faci parte din Comunitatea noastră! Am dorit să te facem să crezi în miracole! Și, din punctul nostru de vedere, am reușit!

Am abordat de-a lungul timpului subiecte variate, de la gramatica limbii turce, la curiozități, la traducerea versurilor cântecelor turcești, am scris despre știri din Turcia, istorie, cultură, artă! Am încercat să mulțumim pe toată lumea, atât cât a fost posibil. Am avut nenumărate proiecte, luni de zile în care am abordat postări cu un anumit specific, intens muncite. Am sudat prietenii minunate, am fost locul în care s-au cunoscut tineri ce au ajuns să se căsătorească! Încă un miracol care ne-a bucurat extrem de mult!

Am acordat o atenție deosebită subiectelor sensibile de care ne-am ținut departe cu mare îndârjire: politică, convingeri religioase, diferențe culturale și chiar fotbal. Am încercat să promovăm respectul față de opțiunile ficăruia dintre voi. Mărturisim că încă mai avem și noi de lucrat în această privință, scopul nostru fiind să ne îmbunătățim permanent din toate punctele de vedere.

Continuăm proiectul cu extrem de multă seriozitate și devotament pentru prietenii noștri, voi, cei care meritați în continuare articole și proiecte de calitate în Comunitatea Turca La Un Ceai! Extrem de mult a contat pentru noi faptul că TU ai reprezentat și reprezinți o parte extrem de importantă din ceea ce înseamnă Turca La Un Ceai. Ai scris pentru comunitate postări și articole și ne-ai ajutat de fiecare dată atunci când ți-am solicitat ajutorul: ne-ai trimis fotografii, contribuții, ilustrații și păreri, ne-ai recomandat prietenilor și cunoscuților, ne-ai lăsat numeroase recenzii și steluțe! Împreună am creat o comunitate extrem de puternică și împreună am aflat ce înseamnă cu adevărat o comunitate. Îți mulțumim!

Ce înseamnă pentru tine Turca La Un Ceai?

Mulți ați spus că Turca La Un Ceai este ”o emoție”, ”o oază de frumos și relaxare”, un ”motiv de ispirație”. Cu ocazia unei întrebări din cadrul rubricii #comunitateatlucdiscuta, câțiva dintre voi ne-ați trimis mesaje despre ceea ce înseamnă proiectul Turca La Un Ceai în viața voastră. Am selectat câteva mesaje pentru care vă mulțumim în mod deosebit:

Mihaela Petronela: Aici găsesc informații despre o țară pe care mulți nu au avut ocazia să o viziteze, aici găsesc lecții foarte bine explicate pentru cei care vor să învețe o limbă nouă și care nu au posibilitatea să facă un curs sau să își ia un profesor. Eu vă ador și, cu ajutorul paginii voastre, vreau să învăț cât mai multe.

Minodora: Pentru mine înseamnă informație, căci datorită paginii Turca La Un Ceai am descoperit multe lucruri despre Turcia: lecții interesante, cuvinte noi în fiecare zi. Vă adorContinuați tot aşa!”

Cornelia Elena: „Sunteti minunati. Eu iubesc Turcia foarte mult şi datorită vouă o descopăr mai bine și pot învăța limba turcă. Çok teşekkürler!!!”

Milcov: Informații, lecții bine schițate, multă implicare, promptitudine și mult respect față de poporul turc și față de tot ceea ce înseamnă el.”

Mihaela: „O întâlnire relaxantă cu prieteni în jurul unui pahar de ceai virtual, al unei cafele aromate, prilej de discuții vesele, relaxante, un loc unde te poți încărca cu energie pozitivă după o zi stresantă sau obositoare.”

Oana Esra:A schimbat o viață.”

Ionela:Adevărata călătorie de descoperire nu înseamnă a căuta noi peisaje, ci a privi totul cu alți ochi”, spunea Marcel Proust. Cu ajutorul TLUC privim Turcia cu inima deschisă și plină de uimire, ori de câte ori aflăm informații prețioase și călătorim cu gândul acolo. Vă mulțumesc pentru 5 ani de prietenie și drag de Turcia! La mulți ani cu realizări și aprecieri!”

Mărturisire

După cinci ani de activitate a venit și momentul mărturisirilor! Trebuie să îți mărturisim că tu, cel care ne-ai vizitat pagina de internet sau paginile din rețelele de socializare, ai fost zi de zi pe lista noastră cu motive de recunoștință! Chiar dacă nu ne cunoaștem personal, ți-am trimis virtual multe gânduri bune și energie pozitivă. Am pus în fiecare comentariu multă iubire și multă recunoștință! Nu știm dacă ai simțit aceste lucruri, însă ele au fost acolo, în fiecare postare și în fiecare comentariu.

2 comentarii

  • Mădălina

    Felicitări Turca La Un Ceai! De fapt, felicitări nouă, tututor! Pentru că simt că împreună am depăşit prejudecățile şi am avut generoasa oportunitate să descoperim un popor şi o limbă absolut minunate. Pentru mine Turca La Un Ceai chiar înseamnă foarte mult, chiar dacă sunt alături de voi abia de un an. Vă salut din Republica Moldova! Sunt fericită că v-am găsit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!