Uncategorized

Încheiat – Concurs aniversar „5 ani de Turca La Un Ceai”

Câștigătoarea concursului nostru de eseuri este: Laura Chiriac. Felicitări, dragă Laura!

Câștigătorul concursului prin tragere la sorți este: oana.butnariu@yahoo.com Felicitări, dragă Oana!

20 mai 2018!

Așa cum am promis, astăzi lansăm concursul nostru aniversar anual, care în 2018 se numește #5pe25! Pe 25 mai vom împlini 5 ani de activitate, ocazie cu care ne-am decis să sărbătorim momentul pregătind pentru tine câteva cadouri simpatice cu tematică turcească, desigur!

Avem două concursuri distincte:

1. Concursul de eseuri despre Turcia

Anul acesta tu deții controlul! Câștigarea acestui premiu deosebit ține în primul rând de tine! Vom alege cel mai frumos eseu despre Turcia și îl vom răsplăti cu acest pachet format din 13 cărți despre Turcia și limba turcă, 500 de grame de ceai turcesc și două pahare de ceai! + o amuletă cu nazar boncuğu, mărgica anti-deochi a turcilor!

Cum pot participa?

Trimite eseul tău în limba română despre Turcia sau care are legătură cu Turcia în perioada 20 mai 2018 – 24 mai 2018 ora 23:59 pe adresa noastră de contact: suntemaici@turcalaunceai.ro. Eseul trebuie să fie scris cu diacritice și să conțină minim 350 de cuvinte (o pagină A4, folosind fontul Times New Roman de 12 la rand de 1.5). Tema este la alegerea ta: poți scrie despre cea mai frumoasă experiență sau vacanță din Turcia, poți alege să notezi motivele pentru care iubești această țară, poți scrie despre povestea ta de iubire dacă are legătură cu Turcia, despre un loc deosebit care ți-a rămas în suflet… Dacă vrei să participi, important este să scrii din inimă, să creezi o emoție, să ne transmiți un sentiment.

La acest concurs sunt invitați să participe toți prietenii Turca La Un Ceai care au domiciliul în România și are nu au mai câștigat premii la concursurile noastre aniversare. Acest premiu va fi câștigat de o singură persoană. Anunțăm marele câștigător pe 25 mai 2018, la ora 21:00, pe paginile noastre de socializare, dar și în cadrul acestui articol. Vom trimite premiul prin curier în perioada 4-8 iunie 2018.

Poți participa la ambele concursuri.

Ce câștig?

Ne-am gândit că celor care le place să scrie le place și să citească! Așa că am ales un premiu minunat cu o sumedenie de cărți interesante: avem romane excepționale și în turcă, și în română ca să te poți bucura de premiu indiferent de nivelul tău de limba turcă, avem cărți istorice, un ghid de conversație, celebrul dicționar de buzunar turc-englez, englez-turc de la Editura Redhouse, basmele „O mie și una de nopți în turcă”, poezie turcă și chiar și Coranul! Iată care sunt titlurile în ordinea în care apar în fotografie, de sus în jos:

 1. Turkish Phrase Book – Eyewitness Travel Guides. Ghid de conversație în limba engleză, cu reguli de pronunție și mini-dicționar
 2. Redhouse Yeni Elsözlüğü – Noul dicționar de buzunar Redhouse – 702 pagini
 3. Reșat Nuri Güntekin – Pitulicea – două volume (Çalıkuşu este unul dintre cele mai cunoscute romane turcești din lume)
 4. Oya Baydar – Cuvântul pierdut
 5. Mustafa Ali Mehmet – Haremul sultanilor otomani
 6. Coranul, Ediție bilingvă: arabă – română Traducere din limba arabă: Dr. George Grigore
 7. Adrian Silvan Ionescu – Cruce și semilună – Războiul ruso-turc din 1853 – 1854 în chipuri și imagini
 8. Ahmet Hamdi Tanıpınar – Ploaie de vară
 9. Binbir Gece Masalları – carte în limba turcă
 10. Nevzat Yusuf Sarıgöl, Nermin Yusuf – Poezie turcă modernă – Antologie
 11. Osman Bozkurt – Șoapta viselor / Düşlerin Esintisi – carte bilingvă de poezie în limba turcă și română
 12. Sabahattin Ali – Kürk Mantolu Madonna – Madonna cu haină de blană – carte în limba turcă
 13. Orhan Pamuk – Mă numesc Roșu – cartea a obținut Premiul Nobel în 2006

Am adăugat acestor volume și ceai turcesc parfumat din belșug, două pahare de ceai cu farfuriuțe și lingurițe specifice pentru a-l savura în compania cărților! Cărțile de la numerele 4., 5., 8. sunt oferite de prietenul nostru din Comunitatea de pe Facebook, Cosmin Lazăr, iar cele de la numerele 10 și 11 sunt oferite prin amabilitatea soților Yusuf, doamna Nermin Yusuf și domnul Nevzat Yusuf Sarıgöl, protagoniștii unui amplu interviu pe site-ul nostru. Le mulțumim tuturor pentru implicare!

2. Concursul cu tragere la sorți

La concursul cu tragere la sorți, șansa va fi de partea unuia dintre voi. Am căutat un ceainic cu adevărat special și l-am ales pe acesta din cupru, de culoare argintie, numai-bun de infuzat vise și dorințe arzătoare departe de Turcia! Este atât de frumos lucrat manual, încât ni se pare o bijuterie, nu un obiect de bucătărie! Vine la pachet cu 500 de grame de ceai turcesc și cu două pahare de ceai, să poți avea și companie!

Cum particip?

Pentru a putea intra în tragerea la sorți abonează-te la newsletter-ul turcalaunceai.ro în perioada 20.05.2018 – 24.05.2018, până la ora 23:59, și poți câștiga acest set de ceai turcesc! În cazul în care ești deja abonat și dorești să participi la tragerea la sorți, te rugăm să ne anunți acest lucru contactându-ne pe adresa de contact: suntemaici@turcalaunceai.ro

Pentru a te abona, mergi pe banda din dreapta a acestui articol și introdu adresa ta de e-mail în căsuța corespunzătoare „Abonează-te la newsletter-ul nostru”. Ai mare grijă să o notezi corect. Vom cere câștigătorului o confirmare a acestei adrese printr-un e-mail, iar dacă aceasta e greșită, vom extrage un alt câștigător. Dacă citești articolul pe un dispozitiv mobil, rubrica unde trebuie să înscrii adresa ta de e-mail va apărea după finalul articolului.

Captură de pe ecranul calculatorului și locul în care te poți înscrie la concurs

La acest concurs sunt invitați să participe toți prietenii Turca La Un Ceai care au domiciliul în România și care nu au mai câștigat premii la concursurile noastre aniversare. Acest premiu va fi câștigat de o singură persoană. Anunțăm marele câștigător pe 25 mai 2018, ora 21:00, pe paginile noastre de socializare, dar și în cadrul acestui articol. Câștigătorul va ales cu ajutorul programului random.org! Vom trimite premiul prin curier în perioada 4-8 iunie 2018.

Poți participa la ambele concursuri.

Mult, mult succes tuturor!


Vrei porție dublă de Turca La Un Ceai?

De la 1 mai 2018, distribuim porție dublă de articole pentru cei care doresc să susțină proiectul Turca La Un Ceai, prin intermediul Platformei Patreon. Ne întâlnim acolo în fiecare marți, tot de la ora 19:00, cu articole noi, având conținut unic și original, dedicate Turciei, limbii și culturii turce, cu toți cei care doresc să susțină proiectul nostru!

3 comentarii

 • Chiriac Laura

  Multumeeeesc Turca la un Ceai! Mi-ati facut o surpriza grozava. Mai ales ca darul vostru va ajunge la mine la timp pentru ziua mea. La multi ani si voua! La cat mai multe poze, articole, traduceri si la cat mai multi prieteni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!