Ceva special,  Tu esti TurcaLaUnCeai

Post aniversar TLUC 2 ani: In alta viata

dscf4629Zarva dulce din bazarul turcesc împănat de produse. Clinchetul linguriţei subţiri fremătând în paharul delicat arcuit. Gustul inconfundabil al condimentelor turceşti care ridică la rang de delicatesă orice preparat îţi trece prin minte. Briza mării care aduce cu ea poveşti de iubire nemaiîntâlnite. Felul lor de a fi. Pasiunea cu care îşi cheamă sufletul pereche. Toate au stat la baza a ceea ce înseamnă astăzi TurcaLaUnCeai. Dacă ai călcat pe pământ turcesc, atunci cunoşti sentimentul: o nostalgie doar de tine înţeleasă cu adevărat, complice, amară şi totuşi râvnită. Un paradox. De cum te desparţi de Turcia, ai sentimentul că vrei înapoi de unde ai plecat, că aparţii acelui loc, că… în altă viaţă ai locuit acolo.

***

N-am uitat câtuşi de puţin momentul în care ideea înfiinţării comunităţii TurcaLaUnCeaui ni s-a înfiripat în suflet. De atunci au trecut doi ani! La început voiam să deschidem o fereastră către un univers căruia îi duceam dorul, către mica noastră Turcie… În primă fază, proiectul a fost gândit doar pentru noi, pentru sufletul nostru, apoi ne-a venit ideea că ar fi fantastic să găsim fraţi în dulcea noastră „suferinţă”, alţi camarazi care să ne însoţească în această frumoasă călătorie… Şi aşa am pornit la drum, şi niciun moment nu am aşteptat nimic în schimb. Reacţiile voastre ne-au surprins şi ne-au bucurat deopotrivă! Ce-am câştigat de pe urma acestei activităţi? „Nimic!” ne-au atras atenţia mulţi cunoscuţi. „Totul!” vine de fiecare dată răspunsul nostru prompt. Am câştigat prieteni, inimi, experienţe minunate, încrederea voastră, o tonă de energie pozitivă… E puţin lucru?

N-ai cum să ajungi aici dacă faci asta pentru a primi vreo răsplată, recompensă ori beneficiu. Şi asta poate fi explicaţia sutelor de reacţii pozitive pe care le-am strâns de-a lungul timpului. Avem multe planuri, dar le vom dezvălui pe măsură ce ele vor prinde contur. Putem însă să vă spunem că cel mai mult ne dorim să transformăm TurcaLaUnCeai în cea mai documentată platformă dedicată învăţării limbii turce şi acumulării de informaţii despre Turcia şi tot ce ţie de ea. Am ţinut mereu ştacheta sus de tot, am oferit şi am cerut respect de fiecare dată. Am înlăturat voit toate comentariile care nu se potriveau cu abordarea noastră vis-a-vis de o comunicare cu bun-simţ. Am făcut acest lucru din respect pentru munca noastră şi din respect pentru vizitatori şi prieteni, dorinici să se relaxeze şi să înveţe într-un mediu prietenos. Numai gândindu-ne la sutele de mesaje de felicitare primite astăzi, pe 25 mai, de ziua noastră, şi ştim că suntem pe drumul cel bun!

***

Adie vântul pe străzile drepte, flancate de platani din Ankara. Eşti departe de casă şi totuşi simţi că abia acum ai descoperit-o cu adevărat. Cum e posibil? Feţele oamenilor, unghiurile minaretelor pe cerul adormit, un proverb al cărui înţeles te pune pe gânduri, rimt de muzică venit din depărtare… toate-ţi sunt familiare. Le-ai mai trăit cândva, nu-i prima oară. În altă viaţă…

DSCN3473

Niciun comentariu

 • Anonim

  La multi ani din nou, cu mare mare drag, TLUC!
  Am citit minunatul articol pe nerasuflate si ma regasesc foarte mult in randurile de mai sus! Si mie imi place sa cred ca, intr-o viata anterioara (daca exista una), eu am trait cu siguranta in „tara visurilor mele”,Turcia!
  In fiecare an, petrec cele mai frumoase zile aici si imi doresc de fiecare data ca ele sa nu se termine, sa pot ramane aici pentru totdeauna alaturi de familia mea. Cel mai trist este momentul cand trebuie sa parasesc acest taram minunat. Nu ma gandesc decat la clipa cand urmeaza sa revin! Pot spune ca traiesc cu trupul in tara mea si cu sufletul in Turcia noastra draga!
  Felicitari din suflet pentru toata munca depusa aici, este o placere si o desfatare de fiecare data.
  Esti o persoana minunata stimata domnisoara…Turca la un ceai! Iti multumesc din toata inima mea ca existi!!!

 • Rebei Nicoleta

  ,,Dacă ai călcat pe pământ turcesc, atunci cunoşti sentimentul: o nostalgie doar de tine înţeleasă cu adevărat, complice, amară şi totuşi râvnită. Un paradox. De cum te desparţi de Turcia, ai sentimentul că vrei înapoi de unde ai plecat, că aparţii acelui loc, că… în altă viaţă ai locuit acolo.”
  Da intradevar acesta este sentimentul care te macina pana in clipa cand pasesti din nou in Turcia, nu stiu cine a scris cuvintele de mai sus dar daca ar fi fost sa descriu acest DOR CARE NU TRECE NICIODATA acestea ar fi fost cuvintele.
  Va felicit si va doresc toate cele bune si cati mai multi prieteni care sa fie mereu alaturi pentru a ne descrie aceasta tara minunata si experientele lor si multumiri voua celor care incercati sa ne ajutati cu tot ce este necesar in a ne descurca in acest taram de basm .
  Inca odata multumiri pentru tot ce faceti!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!