Ceva special,  Cultura turcilor - Obiceiuri

100 de Lucruri Uimitoare Despre Turcia

Pentru că ți-au plăcut extrem de mult curiozitățile despre Turcia pe care le-am notat în acest articol, ți-am promis că vom reveni cu o continuare și iată-ne astăzi cu o super-colecție de informații uimitoare despre Turcia și turci! Am pregătit sute de informații spectaculoase și curiozități uimitoare din multe domenii, așa că tot ceea ce trebuie să faci este să te așezi confortabil și să te pregătești pentru un răsfăț informațional! Hai să îi dăm drumul!

  1. În Turcia, lungimea litoralului Mării Negre este egală cu distanța dintre Paris și Berlin: 1650 de kilometri.
  2. Majoritatea turcilor nu au avut nume de familie până în anul 1934, an în care a fost adoptată reforma numelor de familie. În prezent, cele mai răspândite nume de familie sunt: Yılmaz (cel care nu se teme), Kaya (stâncă), Demir (fier), Şahin (șoim) și Çelik (oțel).
  3. În limba engleză, cuvântul pentru curcan turkey vine de la Turkey – Turcia, deși această pasăre își are originea pe continentul nord-american. Când au observat pentru prima dată aceste păsări, europenii au confundat curcanul cu bibilica din Turcia.
  4. Pe de altă parte, turcii spun curcanului hindi, denumire care vine de la Hindistan – India, căci Columb plecase să descopere Indiile atunci când a ajuns, de fapt, în America, mult timp acel teritoriu fiind amintit ca Indii. Turcii mănâncă puțină carne de curcan, cel mai adesea doar în noaptea de Anul Nou.
  5. Iulius Cesar a spus Veni, vidi, vici – Am venit, am văzut, am învins pe teritoriul de azi al Turciei,  atunci când a anunțat extraodinara victorie obținută în 47 î.Hr. împotriva armatei lui Farnace din Pont.
  6. Faimoasele jeleuri americane jelly beans își au originea într-un dulce din Turcia, este vorba despre lokum, rahatul turcesc.
  7. Turcia a fost printre primele țări care a acordat femeilor dreptul de a vota, înaintea multor țări europene, în anul 1930 pentru alegerile locale și în 1934 pentru alegerile naționale.
  8. Turcia are cele mai multe moschei pe cap de locuitor din întreaga lume, în total peste 82.600.
  9. Două dintre cele șapte minuni ale lumii antice se găsesc pe teritoriul Turciei: templul zeiței Artemis din Efes și Mausoleul din Halicarnas, la un kilometru depărtare de Bodrum.
  10. Populația Istanbulului este mai mare decât cea a 131 de… țări!
  11. În urmă cu 50 de ani existau peste 125 de specii de pești în Marea Marmara, acum au mai rămas doar 10.
  12. În alfabetul turcesc nu se găsesc literele q, x și w.
  13. Tünel sau funicularul din Istanbul este al doilea cel mai vechi mijloc de transport subteran din lume, după metroul londonez. A fost pus în funcțiune în 1875 și făcea legătura între două cartiere: Karaköy şi Beyoğlu.
  14. Turcii au dat olandezilor celebrele lor lalele. Originară din Persia, turcii sunt cei care au cultivat-o pentru prima dată.
  15. Doar 4% din turci locuiesc singuri.
  16. Ayyıldızlı Kırmızı Bayrak Taşıyan Kahramanoğlu este cel mai lung nume de familie întregistrat vreodată în documentele oficiale din Turcia.
  17. Carnea de porc a început să fie vândută în Turcia în 2001, mai cu seamă în orașele de vacanță frecventate de turiștii străini.
  18.  Înălțimea medie a bărbaților turci este de 1.72 m.
  19. Cei mai scunzi bărbați din Turcia trăiesc în Trabzon, aici media înălțimii fiind de 1.68 m. În schimb, în Izmir trăiesc cei mai înalți turci, media fiind aici este 1.81 m.
  20. Vârsta medie la care se căsătoresc bărbații în Turcia este de 26,7, iar a femeilor, în schimb, este 23,5.
  21. Cea mai bine reprezentată categorie de vârstă din Turcia este cea cuprinsă între 15 și 19 ani: 6.585.500 de persoane în 2015.
  22. Cele mai iubite trei fructe din Turcia sunt: pepenele roșu, strugurii și merele. Când vine vorba de legume, statisticile arată că turcii preferă roșiile, ardeii și castraveții. Turcia este al doilea cel mai mare producător de pepeni roșii din lume, după China.
  23. În Turcia poți mânca tavukgöğüsü, un desert din carne de pui.
  24. 99 % dintre turci sunt musulmani, însă pe teritoriul Turciei se găsește o bogată moștenire culturală creștină.
  25. Prima biserică creștină construită de mâna omului este Biserica Sfântului Petru din Antakya. Aceasta a fost construită între anii 1098 și 1268 e.n. 
  26. Homer – renumitul poet și rapsod grec căruia i se atribuie Iliada și Odiseea, Esop – celebrul fabulist grec și Sfântul Apostol Pavel s-au născut pe teritoriul de astăzi al Turciei.
  27. În Turcia vei întâlni conceptul de Tanrı misafirimusafirul, oaspetele lui Dumnezeu. Tradiția din Turcia spune că un străin care bate la ușă este considerat oaspetele lui Dumnezeu și trebuie ospătat și adăpostit pentru cel puțin trei zile.
  28. În Turcia există în multe case o încăpere denumită salon, o cameră în care se păstrează cele mai frumoase obiecte din casă și cea mai frumoasă mobilă. Aici se intră doar când familia are musafiri.
  29. Un turc deține recordul mondial pentru cea mai lungă notă muzicală spusă continuu. Soldatul veteran Alpaslan Durmuș a reușit să susțină timp de 1 minut și 52 de secunde o notă muzicală. Găsești în link-ul indicat întreaga poveste și un filmuleț cu doborârea recordului.
  30. Cel mai înalt om din lume este un turc. Sultan Kosen, un fermier din provincia Ankara, deține recordul de cel mai înalt bărbat din lume, el având 2.51m înălțime. Tot el are și cele mai mari mâini din lume: distanța de la baza încheiturii și până la degete fiind de 28.5 cm.
  31. Turcii dețin recordul pentru cel mai mare consum de pâine per cap de locuitor din lume! Fiecare persoană mănâncă în medie 199,6 kilograme de pâine an de an. În acest top, Turcia este urmată de Serbia și Muntenegru și Bulgaria.
  32. Cel mai vechi pod din lume încă în uz este un pod construit peste râul Meles din Izmir și datează din anul 850 î.e.n.
  33. Războiul troian a avut loc pe teritoriul de astăzi al Turciei, în Çanakkale, un oraş din partea vestică a țării, în locul unde astăzi se regăsește o replică a celebrului cal troian.
  34. Există o supoziție conform căreia Grădina Edenului din Cartea Genezei s-ar fi aflat pe teritoriul de astăzi al Turciei, pentru că se spune că era udată de un râu care se bifurcă în patru, la ieșire: două dintre aceste brațe, Tibru și Eufrat, izvorăsc din munții Turciei de Est.
  35. Așure, budinca pe care turcii o prepară și astăzi, a fost făcută pentru prima dată pe corabia lui Noe, imediat după terminarea potopului. Legenda povestește cum Noe a poruncit să se facă o fiertură din puținele provizii rămase pe corabie: cereale, fasole, năut, fructe, semințe uscate și zahăr.
  36. Turcii sunt cei care au făcut cunoștință europenilor cu cireșele. În anul 69 î.e.n, cireșii au fost aduși din Giresun la Roma, de unde s-au răspândit în întreaga Europă.
  37. Hamam-ul sau baia turcească, poate cel mai vechi obicei din lume legat de îmbăiere păstrat până astăzi, își are originile în baia romană și grecească.
  38. Numele mici în limba turcă – ad – se folosesc întotdeauna înaintea numelui de familie – soyad. În general, turcii au un singur prenume, rareori se întâmplă se poarte mai multe.
  39. În Turcia, piatra de onix este foarte apreciată și faimoasă. Onixul este foarte bine vândut în Turcia și vei fi pus în dificultate doar la alegerea obiectului în sine, căci toate sunt deosebite. În fabricile de onix prețurile sunt considerabil mai mici decât în magazine. Poți cumpăra bibelouri, pahare și scrumiere, bijuterii, piese de șah, figurine și vaze de flori. În Kapadokya, spre exemplu, există magazine cu suveniruri din onix în care poți asista la demonstrații live de fabricare a acestor obiecte.
  40. În Turcia, apa de colonie sau kolonya este omniprezentă, un produs considerat minune și cu multiple întrebuințări: kolonya este folosită pentru dezinfectarea mâinilor, ca loțiune tonică după ras, pentru tăieturi, în autocare îți este oferită la urcare și la coborâre pentru reîmprospătare, în restaurante după terminarea mesei și, mai ales, atunci când te afli în vizită în casele turcilor… Cea mai răspândită este limon kolonyası – apa de colonie cu lămâie.
  41. Una dintre ipotezele referitoare la locul în care este înmormântat Vlad Țepeș face referire la anul 1476 și la decapitarea sa. Capul domnitorului se pare că a fost trimis într-un vas cu miere la curtea sultanului Mehmed care l-a înfipt într-o țeapă, în semn de răzbunare pentru toți otomanii uciși în acest mod, de fostul conducător. 
  42. În Istanbul există cele mai originale bănci pe care te vei putea așeza vreodată! Nu mai puțin de 18 scriitori și poeți turci pot fi citiți în parcuri, stații de autobuz și piețe din marele oraș. ”Cărțile” sunt deschise la pagina cea mai interesantă din carte!
  43. Bedesten este o alterare a cuvântului persan bezestan și înseamnă „bazar pentru vânzătorii de stofe”. Acest tip de clădire a fost construit în timpul Imperiului Otoman, după modelul moscheilor, însă nu foarte multe dintre ele au rezistat până astăzi.
  44. Strâmtoarea Bosfor – înghețată! În dimineața zilei de 25 februarie 1954, istanbulezii au fost cuprinși de mirare atunci când au observat cum celebra strâmtoare fusese inundată de blocuri mai mari sau mai mici de gheață venite din Dunăre, înghețată la acea dată. Tinerii mai curajoși chiar s-au fotografiat în mijlocul strâmtorii, au înfipt steagul turcesc în gheață, iar transportul a fost cu totul întrerupt în acea zi. Ulterior, blocurile de gheață au fost îndepărate cu ajutorul… explozibilului!
  45. Cel mai vechi așezământ uman din lume a fost descoperit în Çatalhöyük, în Anatolia Centrală. Se estimează că datează din mileniul 7 î. H.
  46. Constantinopolul, Istanbulul de astăzi, a fost capitala a trei mari imperii: Roman, Bizantin și Otoman.
  47. În regiunea Mării Negre, există peste 40 de feluri diferite în care se poate găti hamsia: există lahmacun cu hamsie, plăcintă cu hamsie, hamsii murate, kebab din hamsii și chiar börek cu hamsie.
  48. Festivalul Lalelelor are loc în fiecare an în Istanbul, în luna aprilie, perioadă în care metropola se transformă în raiul lalelelor pentru 30 de zile. Parcurile, pieţele şi marile bulevarde sunt împodobite cu sute de specii de lalele. Cele mai frumoase locuri în care poți admira superbele flori sunt parcurile Gülhane, Emirgan, Göztepe, Yıldız, Beykoz și dealul Çamlıca.
  49. În Sivas există un centru special pentru tratarea psoriazisului. Apele termale și specia de pești care mănâncă pielea afectată de această afecțiune au devenit renumite în întreaga lume. Specia aceasta de pești supraviețuiește în mod miraculos în apă cu temperatura de 37 de grade Celsius.
  50. Rămășițele celei mai vechi universități din istoria umanității au fost descoperite în Harran, în sud-estul Turciei.
  51. Vânzătorii de înghețată de pe străzile din Turcia fac un adevărat one-man-show până să îți ofere desertul achiziționat. Spectacolul oferit seamănă, uneori, cu cel al unui magician de la circ. Îi recunoști ușor pe acești vânzători, pentru că ei poartă un costum roșu cu motive turcești, sunt foarte gălăgioși, iar în jurul lor este mereu mare aglomerație.
  52. 150 de situri arheologice sunt deschise în Turcia în fiecare an.
  53. Se pare că primul om care a zburat vreodată a fost turcul Hezarfen Ahmet Çelebi (1609 – 1640), acesta a zburat din vârful Turnului Galata peste Bosfor în secolul al XVII-lea, folosind aripi confecționate de el.
  54. Primul Conciliu Ecumenic a avut loc la Niceea, azi Iznik, în Turcia.
  55. Cele Șapte Biserici menționate în Apocalipsă sunt toate situate în Turcia: Efes, Smirna (azi Izmir), Pergam, Tiatira (Nazıllı),  Sardes, Filadelfia (Alaşehir) şi Laodicea.
  56. Plaja İztuzu, aflată la vest de Fethiye, este o zonă cunoscută pentru broaștele țestoase aflate în pericol de dispariție. Țestoasele ajung pe plajă începând din mai și până în octombrie, chiar în locul în care au ieșit din ouă pentru a depune ele însele propriile ouă. Anual țestoasele își fac aici aproximativ 300 de cuiburi. Administrația din zonă a reușit prin reglementări să minimalizeze turismul din această zonă.
  57. Cinematografiei turce i-a fost recunoscută valoarea odată ce regizorul Nuri Bilge Ceylan a câștigat premiul Palme d’Or la Festivlul de la Cannes în 2014. În ultimii ani, în Turcia se produc peste o sută de filme anual, ea numărându-se printre primele țări din lume în care filmele autohtone au succes mai mare decât cele de la Hollywood. Serialele pe care Turcia le exportă în străinătate se bucură de succes, mai ales în țările din Orientul Mijlociu.
  58. Fotbalul este cel mai iubit sport din Turcia, iar echipa națională a ocupat locul trei la Cupa Mondială din 2002. Alte sporturi îndrăgite de turci sunt baschetul și voleiul.

  59. Turcia găzduiește cel mai vechi eveniment sportiv din lume: yağlı güreş. Concurenții se acoperă cu ulei de măsline din cap până în picioare și încearcă să îl pună la pământ pe oponent sau să-l ridice și să facă astfel trei pași. Prima competiție de acest gen s-a desfășurat în anul 1362. În trecut, meciurile puteau ține chiar și zile întregi, dar acum există un timp limită de patruzeci de minute. Luptătorilor nu li se permite să facă pauze sau să bea apă, deși această competiție se ține la sfârșitul lunii iunie. Luptătorul poartă denumirea de pehlivan.

  60. Cuvântul harem vine din limba arabă, de la cuvântul ”interzis” și denumește partea din palat destinată soțiilor și concubinelor sultanului. În timpul sultanului Soliman Magnificul, 1000 de femei locuiau în cele peste 250 de încăperi ale haremului.
  61. Purtarea fesului roșu a fost interzisă de guvern în anul 1925.
  62. În Silifke din provincia Mersin poți vizita Peșterile Raiului și ale Iadului. Locul este cu totul deosebit, iar cei care au mers acolo spun că cele 455 de trepte care duc la Peștera Raiului merită cu prisosință coborâte! Pentru a ajunge la Peștera Iadului, drumul de parcurs este ușor și scurt: acolo ajungi imediat, fără efort!
  63. Una dintre cele mai îndrăgite supe din bucătăria turcească se prepară dintr-un aluat fermentat granulat, uscat la soare. E vorba despre tarhana çorbası, supa pe care turcii o consumă în lunile mai răcoroase de iarnă. Uscarea acestui aluat roşu-portocaliu aprins se realizează în zece zile, el este lăsat la uscat pe balcoane, pe acoperișurile plate ale caselor, iar în Selçuk şi Efes îl vei vedea bronzându-se la soare chiar pe ruinele din marmură care se întâlnesc în această zonă!
  64. Prima moschee subterană din lume a fost construită în Istanbul, în districtul Büyükçekmece. Planurile construcției au fost inspirate de peștera din Hira, acolo unde Profetul Mahomed i-au fost revelate versetele din Coran. Moscheea Sancaklar este construită la șapte metri sub pământ.
  65. Turcii obișnuiesc să arunce un vas cu apă în urma celui care pornește într-o călătorie, în speranța că drumeția va decurge lin, așa cum și apa curge în urma călătorului.
  66. Mustafa Kemal Atatürk s-a născut în 1881 pe teritoriul actual al Greciei, în Selanik, astăzi Thesaloniki, al doilea oraș din Grecia ca mărime.
  67. Cele mai celebre personaje ale teatrului de marionete turcesc, Hacivat şi Karagöz, au fost foarte populare mai ales în perioada otomană. Certându-se permanent, ele întruchipează, de fapt, două clase sociale din Turcia: Hacivat – persoana cultă, citiă şi educată, iar Karagöz reprezentantul păturii de jos, needucate, dar foarte directe în exprimare.
  68. Orașul Gaziantep este unul dintre cele mai vechi orașe din lume locuite continuu de-a lungul istoriei.
  69. Turcia are cel mai mare număr de utilizatori Facebook din lume după Statele Unite ale Americii și Marea Britanie – 14 milioane de persoane au cont pe această platformă socială.
  70. Rahatul turcesc – lokum, în limba turcă – este unul dintre cele mai vechi dulciuri din lume, cu o istorie de peste 500 de ani. Se spune că Napoleon și Winston Churchill adorau rahatul cu fistic, iar Picasso mânca din acest desert în timp ce picta.
  71. Cel mai valoros covor din lume, din mătase, este păstrat la Muzeul Mevlana din Konya și are 144 de noduri pe centimetru pătrat.
  72. Resortul Antalya deține recordul mondial pentru regiunea cu cele mai multe plaje cărora li s-a conferit steagul albastru, cu nu mai puțin de 444 de plaje. Acest lucru certifică faptul că acolo se găsesc cele mai curate plaje, cea mai de calitate apă și cele mai ridicate standarde de mediu.
  73. ”Hercule de buzunar” Cep Herkülü este porecla celui mai iubit atlet din istoria sportului din Turcia, Naim Süleymanoğlu, un halterofil cu o înălțime de doar 1.50 m. El a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice în 1988, 1992 și 1996.
  74. Tavla – jocul de table, este unul dintre cele mai vechi sporturi de tablă din lume, cu o istorie de peste 3000 de ani. Turcii îl iau foarte în serios.
  75. Mimar Sinan este cel care a proiectat construcții-emblemă ale Imperiului Otoman, precum Moscheea Süleymaniye sau Moscheea Rüstem Paşa. Acest celebru arhitect a proiectat un număr impresionant de clădiri: 94 moschei (camii), 52 moschei mici (mescit), 55 școli de teologie islamică (medrese), 41 băi (hamam), 36 palate (saray), 22 mausolee (türbe), 20 caravanserai (kervansaray; han), 17 bucătării publice (imaret), 10 poduri, 8 depozite, 7 școli pentru recitarea Coranului (darülkurra), 6 apeducte și 3 spitale (darüșșifa).
  76. Constantinopolul, azi Istanbul, fosta capitală a Imperiului Roman, a fost construit pe șapte coline pentru a semăna cu Roma.
  77. Scriitoarea britanică Agatha Christie a scris celebrul rău roman Crima din Orient Express în Hotelul Pera din Istanbul.
  78. În 1502, Istanbulul – pe atunci era cunoscut drept cel mai aglomerat oraș din lume.
  79. Istanbulul a fost Capitală Europeană în 2010, dar nu a găzduit niciodată Jocurile Olimpice.
  80. Batman este denumirea unui oraș din Turcia, situat în partea de sud-est a Turciei și reședința provinciei cu același nume.
  81. Sabiha Gökçen a fost prima femeie pilot de lupte din lume.
  82. Turcia are nu mai puțin de opt vecini: Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Iran, Irak și Siria.
  83. Numele de Atatürk înseamnă ”părintele turcilor”, o denumire care i-a fost atribuită în 1934 și intersiză oricărui alt cetățean.
  84. Înghețata tradițională din Turcia conține salep și datorită consistenței gumate se mănâncă folosind furculița și cuțitul. Ea provine din orașul Kahramanmaraș, de aceea este denumită de cele mai multe ori drept Maraș dondurması.
  85. Este ilegală scoaterea din Turcia a pudrei de rădăcină de orhidee din care se face salepul.
  86. Turcia s-a clasat pe ultimul loc la Concursul Eurovision în anii 1975, 1983 și 1987, dar a câștigat ediția cu numărul 48, cea din anul 2003 cu piesa Every Way That I Can, interpretată de Sertab Erener.
  87. Yeșilçam este Hollywood-ul turcesc, numit aşa după o stradă din Istanbul unde sunt situate multe studiouri de filmare.
  88. Datorită întinderii sale vaste, în Turcia există zone climatice diferite: mediteraneană, continentală și temperată-umedă (în regiunea Mării Negre). Ai grijă, așadar, cum îți pregătești bagajul pentru vacanță, căci dacă în nord plouă și sunt temperaturi scăzute, în sud și vest se înoată și se face plajă în aceeași perioadă de timp.
  89. Regiunea Mării Negre este faimoasă pentru bucătăria ei. Dacă ajungi în acea zonă, neapărat trebuie să încerci muhlama – o fiertură din mălai, unt și cașcaval de țară, hamsi – hamsiile prezente la aproape orice masă a zilei, fındık – alunele de pădure, care au o savoare deosebită aici (mai ales când ești invitat la ferma unui localnic să guști la fața locului din gustoasele alune), laz böreği – un desert special care are textura baclavalei la exterior și o umplutură ce seamă cu o budincă de lapte în interior, karakovan balı – mierea karakovan, celebră în această regiune datorită modului unic în care ia naștere, în interiorul trunchiului unui copac, mısır ekmek – pâinea din porumb, güveç kuru fasulye – mâncare din fasole uscată.
  90. Türkiye, denumirea Turciei și derivatele ei din alte limbi provine din latina medievală, Turchia, cuvânt prin care era desemnată Anatolia. Turcii au început să folosească această denumire abia după 1923, anul proclamării republicii.
  91. Situl arheologic de la Göbekli Tepe a scos la iveală în 1994 rămășițele celui mai vechi templu din lume, datând de acum 13.000 de ani! Ca o simplă comparație, Stonehenge a fost construit acum 2000 – 3000 de ani, iar Piramidele din Egipt acum 2500 de ani.
  92. Civilizația hitiților, una dintre primele civilizații ale lumii, a înflorit în jurul anului 1600 î.e.n. Ei au fost printre primii care au prelucrat fierul și care au avut un sistem propriu de scriere.
  93. Turcii sunt cei care au introdus cafeaua în Europa, în secolul al XVI-lea, în timpul raidurilor de cucerire otomană în Europa Centrală și de Răsărit.
  94. Conform tradițiilor turcești, toate evenimentele majore din viața turcilor încep cu degustarea unui dulce: la nașterea unui bebeluș se prepară helva, așa cum se întâmplă și la o înmormântare. După nașterea unui copil, mămicii i se oferă o băutură dulce din fructe.
  95. Cea mai veche epavă din lume a fost descoperită în Uluburun, în apropiere de Kaș, pe Malul Mării Mediterane. A fost estimată la o vechime de cel puțin 3.300 de ani.
  96. Cafeaua turcească îți este servită după mese, este foarte tare și este acompaniată de un desert în miniatură: o bomboană de ciocolată sau o bucățică de rahat turcesc. Menționează cantitatea dorită de zahăr înainte ca băutura magică să fie preparată, zahărul nu se adaugă după ce aceasta este gata. Nu cere o cafea dublă, ea este oricum foarte concentrată.
  97. HagiaSofya a fost cea mai mare catedrală din lume timp de peste 1000 de ani. După ocuparea Constantinopolului de către otomani în 1453 a devenit moschee, iar din 1935 este muzeu.
  98. Numele leului din celebra carte a lui C.S. Lewis, Cronicile din Narnia: Leul, vrăjitoarea și dulapul este Aslanleu în limba turcă, iar unul dintre deserturile care apare în această serie este chiar rahatul turcesc!
  99. În Turcia poți mânca imam bayıldı – a leşinat imamul, o mâncare pe bază de ulei de măsline și vinete umplute cu roșii,ceapă, ardei și usturoi la cuptor, servită la temperatura camerei. Numele preparatului amintește de legenda imamului care a leșinat de poftă atunci când a simțit aroma deliciosului preparat.
  100. Fecioara Maria și-a petrecut ultimele zile ale vieții în Selçuk, Izmir, în apropiere de ruinele cetății din Efes.

 

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!