Uncategorized

Concurs Aniversar – 9 Ani de Turca La Un Ceai

Dragi prieteni,
Dragi prieteni care ne-ați fost și ne sunteți aproape, cu gândul, cu sufletul ori cu speranța, cu visurile și dorințele voastre, să știți că întreaga noastră comunitate se sărbătorește pe data magică de 25 mai, atunci când, în anul 2013, adică cu nu mai puțin de… nouă ani în urmă, fenomenul Turca La Un Ceai lua naștere.

Și cu ocazia acestei zile speciale, am pus la cale un concurs… Concursul nostru anual aniversar! Știți deja. Este unul deosebit, pentru că este un concurs pe care îl organizăm cu voi, pentru voi! Ce poate fi mai minunat decât o comunitate ai cărei membri să își dorească să ofere altor membri cadouri!? Iată că se întâmplă acest lucru aici, pentru că Turca La Un Ceai este un miracol, miracolul nostru!
Reguli concurs

Și acum… concursul! Și câteva reguli pe care te invităm cu drag să le parcurgi dacă îți dorești să participi.
– Concursul se desfășoară pe pagina de Facebook a comunității Turca La Un Ceai.
1. – Caută postarea aniversară de pe Facebook și lasă sub postare un comentariu în perioada 22.05.2022 ora 21:00 – 24.05.2022 ora 21:00, în care să tăguiești doi prieteni dragi de-ai tăi și în care ne povestești pe scurt de ce ți-ai dori să câștigi unul dintre premiile pe care le-am pregătit.
2. – O altă condiție este să te abonezi la noul nostru canal de YouTube, AICI 
3. – Ultima regulă este să distribui postarea de pe Facebook pe contul tău.

– Extragem câștigătorii chiar de ziua noastră cea frumoasă, pe 25 mai 2022, la ora 21:00! #yuhu
– Participanții la concurs trebuie să aibă vârsta peste 18 ani și să furnizeze o adresă de pe teritoriul României pentru livrarea premiului. Trimitem premiile câștigătorilor în săptămâna 6-12 iunie 2022. Fiți pe fază, câștigătorii sunt rugați să trimită prin mesaj privat pe pagina de Facebook a comunității datele lor de contact, în caz contrar, considerăm premiul nerevendicat și îl oferim rezervei. Pentru fiecare premiu se vor trage la sorți și două rezerve, în cazul în care prima persoană nu a îndeplinit cele trei condiții de participare sau nu și-a revendicat premiul. Câștigătorii îi alegem cu random.org!

1. Premiul poetic + Agendă 2022 turcoaz ca apa Egeei

Premiul poetic conține două volume speciale, de poezie turcă, traduse în limba română. Volumele sunt:
Poezie turcă modernă – Antologie, Nevzat Yusuf Sarıgöl şi Nermin Yusuf, Editura BETTA 2017. Am dedicat autorilor un articol-eveniment pe site-ul nostru. Și acestui volum în special, un alt articol, cu câteva fragmente de poezii. Te poți minuna alături de noi cât sunt de frumoase poeziile turcești!
Șoapta viselor – Poeme – Düşlerin Esintisi – Şiir – Osman Bozkurt, Editura BETTA, 2018 Acesta este un volum bilingv, român-turc, cu versuri scrise în turcă și traduse în română. O încântare.
– Agenda visurilor albastre, așa cum am numit-o noi, este o agendă simpatică, chiar pentru acest an, în care îți poți așterne rândurile și gândurile în turcă sau în română, după bunul plac! Ne-ar plăcea poate nouă personal să fie agenda în care vei scrie primele tale versuri în turcă, sau primele cuvintele pe care le vei învăța în această limbă.

2. Trei romane de inspirație istorică și un semn delicat de carte.

Acest premiu va aduce câștigătorului trei romane și un semn delicat de carte. Volumele sunt:
În grădinile cu Lalele, Umbra mea, Autor:  Gül İrepoğluö, Editura Vivaldi, 2018. Acțiunea romanului istoric „În grădinile cu lalele. Umbra mea” are loc în Istanbul, secolul al XVIII-lea, în epoca numită „Era Lalelei”, nume dat de pasiunea tuturor pentru lalele. Pe fundal se află Palatul Topkapı, extraordinara lui viață cu intrigi și elemente spectaculoase.
Poarta dervișilor, Autor: Ahmet Ümit, Editura Vivaldi, 2019. Această carte este mai mult decât un thriller, este o carte a secretelor. Secretul unei pasiuni ce dăinuie de peste șapte secole: văpaia care a fost aprinsă între Jelaleddin Rumi și Shams din Tabriz. Secretul din spatele unei crime făptuite cu șapte sute de ani în urmă: asasinarea lui Shams din Tabriz.
Vântul din Çanakkale, BOREAS, Autor: Solmaz Kamuran, Editura Vivaldi, 2018. Descrierea tematicii acestui volum sună așa: Ce este viața? Pierdere și regăsire, multe contradicții… Nostalgie și revedere, furie și îndurare, iubire și ură, foame și îndestulare… Război și pace?

3. Premiul romantic – Două romane de dragoste


Premiul romantic, cum îi spune și titlul, este premiul pentru tine, persoana care ești impresionată de povești de dragoste speciale.

Inimă de piatră, Volumul 1, Autor: Andreea Gabriela Mutlu, București, 2021. Andreea este chiar membră a comunității noastre și personajul principal din articolele de pe site-ul nostru: Ascultă-ți inima – Poveste de dragoste româno-turcă, Andreea și Erol – vis împlinit. Andreea a scris așadar o poveste de dragoste atipică dintre o româncă și un turc. În această agitație a celor două lumi, se întâlnesc două jumătăți, el și ea, atunci când amândoi credeau că nu mai au nevoie de iubire.
Hurrem, marea iubire a lui Süleyman Mangificul, Autor: Erdem Sabih Anılan, Editura Corint, 2011. Süleyman Magnificul și Hürrem – o poveste de dragoste peste secole, ale cărei taine rămân ascunse în contloanele aurite ale haremului imperial de altădată, plin de uneltiri otrăvite. Povestea care a cucerit inimile telespectatorilor de pretutindeni, prin serialul „Süleyman Magnificul”, este descrisă acum cu suspans și romantism oriental și în paginile romanului „Hurrem, marea iubire a lui Suleyman Magnificul.”

4. Premiul de la voi, pentru voi – Premiul Clasic

Acest premiu vine de la Mihaela, una dintre prietenele comunității: este vorba despre Çalıkuşu – Pitulicea de Reşat Nuri Güntekin, poate cel mai cunoscut roman ai literaturii turce, căruia i-am dedicat și aici, pe site-ul nostru drag, un articol: Recenzie de carte: Çalıkuşu, un zbor necurmat de viforul destinului.  Mihaela GrigorasIată ce ne-a scris Mihaela despre gestul ei: „În curând este aniversarea Turca la un Ceai! Pentru că m-am și mă bucur mult alături de oamenii din acest grup, vreau să ofer o carte, Pitulucea, unui câștigător pe care îl veți desemna voi. Cartea nu este nouă. Am căutat-o după ce am citit despre ea pe această pagină. Mi-a plăcut mult. Voi suporta eu cheltuielile de expediție, pentru ca acest cadou sa fie plăcut primit.

5. Premiul de la voi, pentru voi… Premiul savuros

Prietenii de la Restaurantul Turquoise din București oferă drept premiu o cină turcească! Cât de bine sună! https://turquoiserestaurant.ro/ Un premiu extrem de savuros, cum nu putea să lipsească din meniul concursului nostru!

6. Premiul de la voi, pentru voi… Premiul cu pasiune – Un roman de iubire

Iată că prietena noastră Andreea oferă două cărți scrise de ea ca premiu, ceea ce nu poate decât să ne bucure! Mai multă lume se va bucura astfel de această lectură relaxantă. Iar dacă nu vei fi unul dintre cei doi câștigători ai acestei cărți, atunci lăsăm aici Contul de Instagram al Andreei, de unde poți chiar tu comanda cartea. Și contul de Facebook este aici, dacă ți-e mai ușor asa. Mulțumim, dragă Andreea, pentru acest gest minunat și multe felicitări pentru primul volum al romanului tău de inspirație turcească!

7. Premiul de la voi, pentru voi… Premiul artistic – Un Tablou în tehnica picturii pe apă, EBRU

Cel de-al șaptelea premiu vine de la un maestru al picturii pe apă, tehnica EBRU,  Rodica, membră a comunității noastre încă de la începuturi! Dacă iubești cultura turcă, să ai chiar în casa ta un asemenea obiect plin de simboluri reprezintă ceva cu totul și cu totul special. Rodica ne-a mărturisit că va expedia premiul câștigătorului, încă un gest care arată cât de speciali sunt oamenii din comunitatea noastră! Dacă îți dorești să faci și tu altcuiva un asemenea cadou, o poți găsi aici pe talentata Rodica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!