Ceva special,  Cultura turcilor - Obiceiuri,  Recomandari si sfaturi pentru tine

Îndeletnicirea preferată a turcilor

O mare parte a turcilor e tare curioasă! Vrea să-și afle viitorul cât se poate de des, tocmai de aceea, falcılar – doamnele care citesc viitorul cel mai adesea uitându-se la zațul de cafea prelins pe pereții ceșcuței întoarse – sunt la mare, mare căutare!
Cu ocazia unei postări de pe contul Turca La Un Ceai de Instagram, prietena noastră Andreea ne-a mărturisit că a început să învețe să ghicească în cafea de la soacra ei turcoaică:
Iată ce ne-a povestit ea:
☕️ Cafeaua se face la ibric.
☕️ Nu se ghicește în ea dacă a dat în foc.
☕️ După ce o turnăm în cești, ne uităm prima dată la spuma cafelei. Dacă este multă, înseamnă că persoana respectivă are noroc la bani. Mai puțină spumă – mai puțin noroc.
☕️Dacă în ceașcă nu există spumă, înseamnă că persoana care ghicește este pesimistă.
☕️Trebuie să rămână puțină cafea în ceașcă, apoi învârtim puțin ceașca, astfel încât zațul să se depună pe pereții acesteia.
☕️ Întoarcem ceașca pe o farfuriuță și o lăsăm așa patru minute.
☕️ Când o ridicăm, trebuie să știm că că partea dinspre toartă face referire la cămin, la familie, iar partea opusă la persoanele pe care le-ai cunoscut de-a lungul vieții.
☕️Fundul ceștii vorbește în general despre viața sentimentală, despre intențiile bune sau rele pe care le ai. Tot fundul ceștii vorbește despre trecut și viitor.
☕️ Dacă zațul rămas pe fundul ceștii este mai gros, asta înseamnă că vorbește despre viitor. Dacă este mai subțire, despre trecut.”

Alte informații aflate de noi:
☕️Cafeaua turcească este ideală pentru această îndeletnicire, întrucât lasă un zaț generos.
☕️Ca să poți citi în cafea, ai nevoie de cunoștințe, experiență și intuiție.
☕️Una dintre reguli spune că nu ar trebui să îți citești în propria cească de cafea niciodată.
☕️Întotdeauna ghicitoare va începe să „citească” de la toarta ceștii, de la dreapta la stânga dacă persoana căreia i se citește este dreptace și de la stânga la dreapta dacă este stângace.
☕️Lasă ultima sorbitură în cească.
Înainte de a termina cafeaua, pune-ți o dorință.
☕️Ghicitoarea îți va spune apoi dacă dorița ți se va îndeplini sau nu.
☕️Dacă vrei să afli cum va fi viața ta sentimentală, trebuie să așezi un inel pe fundul ceștii întoarse. În schimb, dacă-i vorba de bani, pune în același loc o monedă.
☕️Cu cât simbolurile sunt de mai mari dimensiuni, cu atât e mai important aspectul relevat în cafea.
☕️Aceeași ceașcă poate fi interpretată în două moduri diferite de două ghicitoare: cât vine vorba de fal bakmak nu există „greșit” sau „corect”.
☕️În final, ghicitoarea va cere celui din fața ei să preseze cu degetul mare de la mâna dreaptă zațul de cafea, în direcția acelor de ceasornic. Noile simboluri apărute vorbesc despre personalitatea celui care i se ghicește și despre gândurile sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!